Main Content

Tomáš Tatar hviezdou zápasu, Zdeno Chára sa zapojil do šarvátky

piatok, 2. apríl 2021 07:44 | Autor: TASR

Nick Suzuki a Tomáš Tatar
Nick Suzuki a Tomáš Tatar | zdroj: TASR

New York 2. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar bodoval v zámorskej NHL v piatom zápase za sebou. Dvoma asistenciami prispel k triumfu Montrealu na ľade Ottawy 4:1.

Tatar má v prebiehajúcej sezóne na konte celkovo 23 bodov (7+16) v 32 vystúpeniach. Jeho formácii s Phillipom Danaultom a Brendanom Gallagherom sa darilo, na konto mu pribudli tri plusové body a jedna strela. Na ľade strávil spolu 15:05 min, podieľal sa na prvom a štvrtom góle svojho tímu. Montreal uspel v treťom stretnutí za sebou.

Mathew Barzal sa blysol hetrikom a pridal dve asistencie pri víťazstve New Yorku Islanders doma nad Washingtonom 8:4. Slovenský obranca hostí Zdeno Chára odohral 18:32 min, mal dva mínusové body, rozdal šesť "hitov" a na konci duelu sa pobil s Mattom Martinom. Podľa portálu Hockey Fights to bol jeho 70. pästný súboj v profilige, mal v ňom navrch a napokon Martina poslal na lad. Jeho krajan Richard Pánik sa druhýkrát za sebou nezmestil do zostavy Capitals.

Dallas prerušil šesťzápasovú víťaznú šnúru Nashvillu, keď svojho súpera zdolal na jeho ľade 4:1. Slovenský obranca hostí Andrej Sekera mal minutáž 16:40, do štatistík sa nezapísal.

Erik Černák vynechal pre zranenie v dolnej časti tela štvrtý duel za sebou, jeho Tampa Bay si poradila doma s Columbusom 3:2. Brayden Point k tomu prispel dvoma gólmi a brankár Andrej Vasilevskij 36 zákrokmi.

Pittsburgh po viac ako šiestich rokoch uspel v Bostone, pod výhru 4:1 sa brankár Casey DeSmith podpísal 30 zákrokmi. Penguins bodovali naplno v piatom stretnutí za sebou. V bránke domácich stál Čech Daniel Vladař.

Jesper Fast rozhodol 29 sekúnd pred koncom tretej tretiny o triumfe Caroliny na ľade Chicaga 4:3. Dva góly hostí zaznamenal Warren Foegele.

NHL - výsledky:

Ottawa - Montreal 1:4 /T. TATAR za hostí 0+2/
Florida - Detroit 3:2 pp
Tampa Bay - Columbus 3:2
NY Islanders - Washington 8:4
Buffalo - NY Rangers 2:3 pp
Boston - Pittsburgh 1:4
Nashville - Dallas 1:4
Chicago - Carolina 3:4
Vegas - Minnesota 2:3 pp a sn