Main Content

Nemecké média chcú hlavu Löwa, Hoeness vyzýva na návrat Müllera

piatok, 2. apríl 2021 05:16 | Autor: TASR

Joachim Low
Joachim Low | zdroj: TASR

Berlín 1. apríla (TASR) - Nemecké médiá sa po šokujúcej prehre futbalovej reprezentácie so Severným Macedónskom 1:2 v kvalifikácii MS 2022 obuli do trénera Joachima Löwa. Bild i Kicker volajú po jeho odchode z funkcie ešte pred EURO 2020.

Löw už začiatkom marca oznámil, že po európskom šampionáte rezignuje na svoj post. Hoci mu zmluva platila do roku 2022. "Jogi, je koniec. Kúzlo, ktoré vyčaril počas spanilej jazdy na MS 2014, sa nenávratne rozplynulo. Nikto nemôže spochybňovať úspechy, ktoré Löw dosiahol s nemeckým národným futbalovým tímom, ale jeho čas sa naplnil," napísal vo svojom štvrtkovom vydaní Bild.

Špecializovaný magazín Kicker poukázal na to, že Löwov projekt prestal fungovať. "Novozložený nemecký tím stále iba hľadá ten správny smer. Hráči to zatiaľ nemajú v nohách ani v hlavách. Löw si po prehre so Severným Macedónskom posťažoval, že hráči boli unavení, no podobné výhovorky pri súperoch tohto rangu neobstoja."

Ku kritikom Löwa sa pridal aj čestný prezident Bayernu Mníchov Uli Hoeness. "Ukázalo sa, že Löw spravil chybu, keď v reprezentácii prestal počítať s Thomasom Müllerom. Určite patrí do tímu, lebo stále dokáže strieľať góly a pomôcť komukoľvek dostať sa zo zložitých situácií."