Main Content

Vráti sa tréner Weiss k reprezentácii? Prezident SFZ Kováčik o budúcnosti Tarkoviča

streda, 31. marec 2021 14:59 | Autor: Filip Chudý

Vladimír Weiss
Vladimír Weiss | zdroj: TASR

Vo futbalovej verejnosti sa po horšom vstupe do kvalifikácie začala spomínať možná výmena trénera a mnohí si priali príchod Vladimíra Weissa st. Šéf SFZ Ján Kováčik dal odpovede na aktuálne témy.

Slovenská futbalová reprezentácia má za sebou štart do kvalifikácie MS 2022 v Katare. Z úvodného trojzápasu vydolovala päť bodov. Remízy na Cypre (0:0) a doma s Maltou síce verejnosť nepotešili, ale chuť čiastočne napravila utorková výhra 2:1 nad Ruskom v Trnave.

V stredu sa konal v Považskej Bystrici za účasti prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jána Kováčika kontrolný deň na rekonštruovanom štadióne, na ktorý SFZ prispel dotáciou 750 000 eur. Zväzový šéf sa tam vyjadril aj k vstupu reprezentácie do kvalifikácie.

Vnímame to ako fakt. Prvé dva výsledky nás nepotešili, ale život prináša aj takéto situácie. My sme optimisti. Verím tomu, že naši hráči to v ďalších zápasoch potvrdia a budú opakovať výkony ako proti Rusku,“ povedal Kováčik.

Hlavne po prvých dvoch zápasoch kvalifikácie sa začala vo verejnosti skloňovať výmena reprezentačného trénera, pričom niektorí začali spomínať, aby sa využili služby Vladimíra Weissa st., keďže je voľný.

Kováčik teda deň po zápase s Ruskom čelil aj otázke, či sa niečo prípadne v tejto otázke chystá.„Žiadne rozhovory neprebiehajú. My máme trénera so zmluvou do konca roka. So Štefanom Tarkovičom sme nepodpísali dlhodobú zmluvu, ale na jeden kalendárny rok, pričom verím, že sa tento kontrakt dodrží,“dodal prezident SFZ.