Main Content

Viacerí proti Malte prepadli: Známky pre slovenských reprezentantov

nedeľa, 28. marec 2021 11:32 | Autor: Filip Chudý

Róbert Mak
Róbert Mak | zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Postupové nádeje na MS 2022 dostali vážnu trhlinu, po takom výkone sa však niet čomu čudovať. Hodnotenie našich futbalistov na stupnici 1 – 10.

Dušan Kuciak (5,5) – Za inkasované góly nemohol. Pri prvom nemal šancu zasiahnuť, keďže vlastní spoluhráči mu zakryli výhľad a Gambinovi navyše nechali čas a priestor na strelu. Pri druhom by ho musela lopta trafiť, aby to mohol chytiť, čo sa nestalo. Potom riešil už len dve strely, s ktorými nemohol mať problém a pri inej brankárskej práci sa nemal veľmi ako ukázať.

Martin Koscelník (6) – Od prvých minút sa nebál hrať a bol aktívny. V prvom polčase náš najlepší hráč. Boli síce aj fázy, keď bol trochu stratený, ale určite patril k pozitívam, ak chceme nejaké za každú cenu nájsť. Boli tam však viditeľné aj nedostatky oboma smermi.

Martin Valjent (5) – Poslal skvelú loptu na Ďuriša, ktorý však čistú šancu nepremenil. V druhom polčase sa pošmykol, čo spôsobilo náznak šance súpera. Ale celkovo v obrane obstál, góly sme z jeho priestorov nedostali. Na ostatné veci sú tam iní hráči.

Milan Škriniar (6,5) – Po jeho chybe padol druhý gól súpera, keď stratil loptu na ľavej strane stredu poľa, súper rýchlo otočil ťažisko a využil našu rozhodenú obranu. Po zmene strán sa snažil ako kapitán strhnúť mužstvo, čo sa mu aj darilo. Mal výbornú ofenzívnu bilanciu 1+1. Nechýbalo však veľa a Satarianovi by doprial aj druhý gól hlavou a v pomyslenom hodnotení +/- by skončil na nule.

Dávid Hancko (2) Keď prvýkrát poriadne zaútočil, stratil loptu, dostali sme z protiútoku gól, pričom padol práve z jeho priestoru. Situáciu aj mohol zachrániť, ale krížna prihrávka mu prešla pod nohou. Na oko dve malé chyby, ale bola z toho lopta v našej sieti a začiatok skazy. Potom sa zranil, pričom možno aj to limitovalo jeho výkon, ktorý bol nevýrazný.

Patrik Hrošovský (2) – Minimum dobrých momentov. Pôsobil veľmi zakríknuto, čo sa už takému skúsenému hráčovi nesmie stávať. Nerozdával dobré prihrávky a ešte aj zle dostupoval pri bránení. Vrcholom bola jeho strata lopty v druhom polčase, čím daroval súperovi nebezpečný protiútok.

Tomáš Suslov (4) – Prvýkrát nastúpil v základnej zostave, pričom jeho výkon treba rozdeliť do dvoch polčasov, pričom aj tak sme ho oznámkovali. Za každý polčas dostal jednu známku a výsledná je jej priemer. Najprv to bola v jeho podaní katastrofa. Po zmene strán však rozhýbal našu hru a asi iba tréner vie, prečo ho striedal…

Juraj Kucka (1,5)Stratil až príliš veľa lôpt, pritom hral len polčas. Nepomohol nám ani svojimi silnými stránkami pri dôraze a pohybe. Preto bolo úplne logické, že bol počas prestávky vystriedaný.

Ján Greguš (3,5)Ako jeden z mála sa aspoň pokúšal otáčať ťažisko hry, ale ako sa to má robiť, to nám Malťania ukázali pri oboch góloch… Greguš sa síce snažil, ale to ani nemôžeme chváliť, to musí byť s národným dresom na tele povinnosť. Pripísal si aspoň asistenciu, ale celkovo je na ňom vidieť, že nemá zápasovú prax.

Róbert Mak (3)Pochválime ho za veľmi dobre kopnuté štandardné situácie. Dobre mu to z nich lietalo už v prvom polčase, po zmene strán zahral obe gólové. A tým môžeme s pochvalou prakticky skončiť. Nie je mysliteľné, aby nám pomohol len pri statických situáciách, ako nejaký ligový vyslúžilec pri dohrávaní kariéry na dedine v siedmej horskej. Krídelník má jazdiť, prenikať, centrovať, zakončovať… Až na asi dve výnimky to v zápase nerobil, ale ani sa nečudujme, keďže nemá zápasovú prax.

Michal Ďuriš (1,5)Nedokázal upratať loptu do siete z malého vápna po hlavičkeŠkriniara. Nepremenil čistú šancu, keď z nájazdu netrafil oblúčikom otvorenú bránu. A to sa rovná obrovskej chybe. Už nie iba verejnosť, ale aj bývalí reprezentační útočníci krútia hlavou, že čo tam robí…!?

Jakub Holúbek (4,5)Asi nebol v hlave veľmi nastavený na to, že naskočí do zápasu, keďže v klube ako jeden z mála v nominácii formu má. Nepôsobil totiž tak dobre, ako by mal, hoci nie je ľahké naskočiť do zaseknutého stroja za stavu 0:2. Ale zas vyzeral v konečnom súčte lepšie ako Hancko, či predtým Hubočan, hoci len o málo. Určite mal však predviesť viac centrov a nábehov. V defenzíve obstál, s ním na trávniku sme gól nedostali.

Róbert Boženík (4,5)Raz brankára prekonal, ale Teuma mu to vykopol z čiary. Jej na ňom evidentne vidieť, že nemá zápasovú prax. To chcenie a srdce uňho vidieť, ale kvalita tam kvôli spomenutému faktoru aktuálne nie je.

David Strelec (6)Dostal podhrotovú pozíciu s voľným pohybom, čiže jeho ideálny flek. Herne nám pomohol, ale len trochu, keďže na túto úroveň musí ešte trochu dorásť. Hlavne však dal gól, čím potvrdil, že rastie nám z neho strelec.

Albert Rusnák, Ivan Schranz (bez známky)Pri Rusnákovi si nebudeme kaziť náladu známkou, hoci s nadstaveným časom viac ako 20 minút dostal. Celé Slovensko sa však právom pýta – prečo? Teraz aj v kontexte so striedaním Suslova. Ak už chceli nášho najmladšieho hráča za každú cenu niekým vystriedať, mal to byť radšej Schranz.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon