Main Content

Známky pre slovenských reprezentantov po zápase na Cypre: Drvivá prevaha slabých výkonov

štvrtok, 25. marec 2021 10:37 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie po zápase s Cyprusom
Hodnotenie po zápase s Cyprusom | zdroj: TASR

Vstup do kvalifikácie MS 2022 reprezentácii Slovenska absolútne nevyšiel. Hodnotenie našich futbalistov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (7,5) – V prvom polčase musel riešiť len jednu strelu do stredu brány. V druhom dejstve mal viac práce. Strela Artymatasa z diaľky ho zahriala pred Pittasovými hlavičkami. Hlavne pri tej z rohového kopu predviedol parádny zákrok. V úvode niektoré rozohrávky hral zbytočne riskantne, potom si prestal život komplikovať a hral to jednoduchšie. Raz zbytočne vybiehal a k lopte sa nedostal, čo súper mohol potrestať.

Peter Pekarík (4) – Prišiel len na jeden duel, preto sa očakávala od neho jazda počas celých 90 minút, ale tej sme sa nedočkali. Útok dokázal poriadne podporiť len raz, keď si nabehol na prihrávku Greguša, lenže následne nikoho zo spoluhráčov nenašiel. Smerom dozadu nemal problém.

Milan Škriniar (7) – Líder našej defenzívy. Z taktického hľadiska bol prakticky vždy na dobrom mieste, aj preto dokázal zblokovať strely súpera, hlavné tú z kopačky Pittasa, ktorá by zrejme skončila gólom. Ak mu niečo nevychádzalo, tak potom dlhé pasy.

Dávid Hancko (4) – Škriniar miestami pri ňom zošedivel. Viackrát opustil svoju pozíciu, čím sa otváral súperovi priestor. Kam a koho šiel brániť pri hlavičke Pittasa, to zostáva záhadou. Ak už mal hrať, tak na kraji obrany.

Tomáš Hubočan (4) – Jeho nasadenie na ľavý kraj obrany bol z taktického hľadiska obrovský omyl. Keď už mal hrať, potom by bolo vhodnejšie, aby si vymenil pozíciu s Hanckom. Ako pravák na ľavej strane a navyše defenzívne zameraný nám logicky v takomto stretnutí nemohol pomôcť, aj keby veľmi chcel. Defenzívu si postrážil, ale to bolo proti Cypru málo.

Patrik Hrošovský (2,5) – Až na jedno menšie zaváhanie to bolo smerom dozadu v poriadku, lenže smerom dopredu hral až príliš na istotu. Neotáčal ťažisko hry do strán, hoci treba povedať, že väčšinou ani nemal komu na kraje ihriska prihrať… Mal však viac riskovať, hlavne s pribúdajúcim časom, keď aj on musel vidieť, že stereotypnou rozohrávkou to nikam nevedie.

Ondrej Duda (3)Jedna geniálna prihrávka na Rusnáka a mohli by sme skončiť, pretože z podstatných vecí, na ktoré v zostave bol, už nič viac nepredviedol. Vôbec sa nedostal do vecí, v ktorých je dobrý, čiže v práci pred pokutovým územím

Juraj Kucka (3,5) – Snaha nášmu kapitánovi nechýbala, lenže tá má byť v reprezentácii samozrejmosťou. Viac sme od neho čakali v súbojoch, hoci v tomto smere bol jedným z našich lepších hráčov. V medzihre nepomohol takmer vôbec. Nevedel si nájsť miesto v hustom lese stredu poľa.

Matúš Bero (2,5)Smerom dozadu sa poctivo vracal, smerom dopredu neukázal prakticky nič. Vyšiel mu len jeden nábeh do pokutového územia, čo je veľmi málo. Pritom je to práve nábehový hráč… V medzihre nikdy nevynikal a platí to aj po zápase na Cypre.

Albert Rusnák (2) – V reprezentácii hrá už dlho mizerne, preto je až šokujúce, že už druhý reprezentačný tréner mu to toleruje a stále nastupuje v základnej zostave. Teraz navyše prišiel bez zápasovej praxe, ale aj tak hral. Teda lepšie povedané, bol na trávniku, lebo z hernej stránky ukázal minimum. Pochváliť ho môžeme za jeden nábeh, ale zároveň skritizovať za katastrofálnu koncovku v čistej šanci.

Róbert Boženík (2) – Vôbec sa nepresadil. Ale na jeho obranu, nedostal ani žiadnu loptu, vďaka ktorej by sa mohol presadiť. Očakávalo sa však, že dokáže podržať loptu na hrote, prípadne rozvinúť akciu, ale ani jedno a ani druhé sa nedialo.

Ján Greguš (3,5)Naskočil dobre, na určitý úsek zrýchlil našu hru. Hlavne naservíroval výbornú loptu do nábehu Pekaríkovi. Potom nastalo to, čo sme už písali pri predchádzajúcich stredopoliaroch, čiže stereotypná hra.

Michal Ďuriš (4)Ukázal viac ako Boženík, ako aj tak to bolo málo. Začal slabou strelou z diaľky do stredu brány. Neskôr si v sľubnej šanci chcel dať loptu na pravačku, čo bol z pozičného hľadiska nezmysel. Reprezentačný útočník musí byť obojnohý! V závere pripravil šancu pre Schranza.

Ivan Schranz (bez známky)Hral len štvrťhodinu, ale aj tak ukázal z našich ofenzívnych hráčov najviac. Po nástupe hneď vybojoval loptu a mali sme náznak šance Ďuriša. Následne bol v krídelnej akcii, snáď našej prvej z ľavej strany, a bola z toto strela Kucku. V úplnom závere sa ešte dostal do šance, keď si šikovne pridržal obrancu, tým si urobil priestor, len to zakončenie…

David Strelec (bez známky)Ukázal niektoré dobré veci v hre útočníka na malom priestore, ale hral príliš krátko na to, aby sa dalo povedať, či už má kvality na túto úroveň.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon