Main Content

IHL: Sezóna Bratislava Capitals sa skončila, Bolzano bolo nad ich sily

pondelok, 22. marec 2021 05:00 | Autor: TASR

Hokejisti iClinic Bratislava Capitals
Hokejisti iClinic Bratislava Capitals | zdroj: TASR

Bolzano 21. marca (TASR) - Hokejisti iClinic Bratislava Capitals prehrali v piatom zápase štvrťfinále play off IHL s HC Bolzano 2:3 a sezóna sa pre nich skončila. Víťaz základnej časti vyhral sériu 4:1.

5. zápas štvrťfinále play off IHL:

HC Bolzano - iClinic Bratislava Capitals 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Góly: 19. Findlay (Gazley, Robertson), 22. Gazley (Findlay), 50. Halmo (Catenacci, Robertson) - 9. Hults (Higgs), 53. Fortier (Faith, Guimond). Rozhodovali: Berneker, Zrnič - Pardatscher, Zgonc, vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: Guimond a Fortier 10 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

/konečný stav série: 4:1, postúpilo Bolzano/

Bolzano: Irving – Youds, Robertson, Plastino, Pietroniro, Tauferer, Fournier, Pitschieler – Giliati, Catenacci, Halmo – Gazley, Findlay, Frank – Miceli, Bernard, Frigo – Insam, Bardaro, Deluca

Capitals: Coreau – Guimond, Carson, Bohunický, Chovan, Culkin, Boldižár, Ďurkech – Fortier, Hults, Ahl – Miklík, Higgs, Kosticyn – Hudec, Buc, Bubela – Köver, Bezák, Faith – Šmida

Bratislavčania sa museli v úvode brániť početnej prevahe, zvládli to a v 9. minúte pri vlastnej presilovke išli do vedenia. Skóre otvoril Hults. V ďalších minútach si oba tímy vypracovali niekoľko dobrých príležitostí, ale ďalší gól padol až v 19. minúte, keď vyrovnal Findlay. Bolzanu vyšiel úvod do druhej tretiny a už po 64 sekundách sa ujalo vedenia zásluhou Gazleyho. V 33. minúte mohlo byť 3:1, ale Catenacci trafil len do žŕdky. V 50. minúte to už domácim vyšlo, keď Catenacci poslal puk Halmovi a ten prekonal Coreaua. Capitals o tri minúty zdramatizovali duel gólom Fortiera, ale v nervóznom závere sa im už vyrovnať nepodarilo, nepomohla ani hra bez brankára.

ďalšie výsledky:

KAC Klagenfurt - VSV Villach 4:1 /stav série 4:1/
Red Bull Salzburg - Dornbirn Bulldogs 1:0 /stav série 3:2/