Main Content

VIDEO: Petrovi Saganovi tesne ušlo pódium na Miláno - San Remo!

sobota, 20. marec 2021 17:25 | Autor: TASR

San Remo 20. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora–Hansgrohe obsadil na 112. ročníku pretekov Miláno – San Remo štvrté miesto. Víťazom prvého monumentu sezóny sa v sobotu stal Belgičan Jasper Stuyven zo stajne Trek-Segafredo.ddd

Stuyven triumfoval v 299 km dlhej klasike pred Austrálčanom Calebom Ewanom (Lotto Soudal) a Belgičanom Woutom van Aertom (Jumbo – Visma). Saganovi iba tesne ušlo pódium. V dramatickom záverečnom špurte bojoval o prvenstvo, ale napokon skončil tesne štvrtý. Po prekonaní ochorenia COVID-19 to boli pre trojnásobného majstra sveta iba druhé preteky sezóny.

V slnečnom počasí už v prvom kilometri unikol Talian Andrea Peron (Novo Nordisk), ku ktorému sa zakrátko pridala šestica jazdcov. Na osmičku ich doplnil ďalší domáci zástupca Filippo Tagliani (Androni-Giocattoli). Sto kilometrov pred cieľom si skupina udržiavala približne trojminútový náskok. Pred stúpaním na Capo Mele sa rozhodol s osmičkou, ktorej náskok medzičasom klesol na minútu a pol, nepokračovať Tagliani a Capo Cerco zredukoval skupinu na kvarteto. Jazdci Bory so Saganom sa pohybovali na špici pelotónu. Stúpanie na Cipressu napokon rozhodlo o definitívnom konci úniku. Tri kilometre pred cieľom zaútočil Stuyven a už sa nikým nenechal obrať o vavríny.