Main Content

Chára prispel asistenciou k výhre Washingtonu, Tatar neubránil Millera

sobota, 20. marec 2021 13:35 | Autor: TASR

Zdeno Chára
Zdeno Chára | zdroj: TASR

New York 20. marca (TASR) - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára prispel jednou asistenciou k výhre Washingtonu Capitals v nočnom zápase zámorskej NHL nad New Yorkom Rangers 2:1.

Štyridsaťštyriročný bek zaznamenal deviaty bod v sezóne (2+7). Celkovo strávil na ľade 17:38 minút a pripísal si aj jednu "plusku" a strelu na bránku. Útočník Richard Pánik odohral 9:55 min a ku dvom trestným minútam pridal dva "hity". Capitals prehrávali do 54. minúty 0:1, no potom ich obrat zariadil dvoma gólmi ruský útočník Alexander Ovečkin. Na víťazný zásah mu prihral Chára. Washington tak vyhral siedmy duel v sérii a vedie Východnú divíziu.

Ovečkin skóroval v piatom stretnutí za sebou, v základnej časti zaznamenal už 720 gólov a len jedenásť ho delí od Marcela Dionneho na piatom mieste historických tabuliek. Zároveň nazbieral už 115 víťazných gólov, na tretieho v histórii Phila Esposita mu chýbajú tri. Najviac ich má na konte Jaromír Jágr (135), druhý je Gordie Howe (121). Capitals sa mohli opäť spoľahnúť na brankára Vítka Vaněčka, ktorý zaznamenal 32 úspešných zákrokov a prekonal ho len Arťom Panarin pri presilovke v 17. minúte. "Nemali sme štart, aký sme chceli. Boli sme pomalí a oni na nás vybehli. Majú rýchly a dobrý tím. No bojovali sme, Vítek nás podržal a našli sme cestu k víťazstvu," uviedol pre portál nhl.com obranca Justin Schultz. "Je to tvrdá prehra, pretože mám pocit, že sme hrali naozaj dobre. Oni využili v tretej tretine dve veľké šance," povedal útočník New Yorku Chris Kreider. Rangers odohrali druhý zápas za sebou bez hlavného trénera Davida Quinna a asistentov Jacquesa Martina, Davida Olivera a Grega Browna. Všetci sú na covid listine. Tím tak viedol Kris Knoblauch, kromideník Hartfordu z AHL.

Tomáš Tatar zaznamenal jednu asistenciu, no jeho Montreal prehral s Vancouverom 2:3 po predĺžení. Tridsaťročný útočník strávil na ľade 17:41 min, pripísal si aj tri strely na bránku a jednu "mínusku". V 29 zápasoch prebiehajúcej sezóny nazbieral 18 bodov (5+13). Víťazný gól strelil v 63. minúte J. T. Miller a Vancouver tak vyhral štvrtý duel v sérii. Dvadsaťosemročný center sa presadil po sólovej akcii, keď si v strednom pásme prebral puk, pri mantineli obišiel Tatara, pred bránkou sa zbavil kľučkou aj Nicka Suzukiho a bekhendom poslal puk za brankára Jakea Allena. "Bol som na ľade už veľmi dlho, no stále som sa cítil sviežo a vedel som, že idem proti útočníkovi. Keď som zdolal prvého, veril som si aj na druhého. Hráme dobre a keď si veríme a dôverujeme nášmu systému, dostavia sa aj výsledky," povedal Miller.

Calgary vyhralo v Toronte 4:3 a dosiahlo štvrtý triumf v piatom zápase pod vedením nového trénera Darryla Suttera. "Myslím si, že sme hrali veľmi dobre, nedávali sme im veľa priestoru. Máme tím, ktorý dokáže hrať spolu, a keď eliminujeme malé chyby a zostaneme mimo trestnej lavice, dokážeme s nimi hrať," uviedol Sutter. Toronto prehralo tretíkrát za sebou a šiesty zápas z predchádzajúcich siedmich. Napriek tomu sa udržalo na čele Severnej divízie.

Hokejisti St. Louis Blues zvíťazili na ľade San Jose Sharks 2:1 po predĺžení a samostatných nájazdoch, ten rozhodujúci premenil v tretej sérii Vladimir Tarasenko. Brankár Jordan Binnington predviedol 30 úspešných zákrokov a St. Louis ukončilo sériu piatich prehier. "Mali sme pár stretnutí s trénermi a tímom. Potrebovali sme zjednodušiť našu hru, veriť v náš systém a hrať hokej, ktorý nám prináša úspech. Sme defenzívny tím, v ktorom každý pomáha. Myslím si, že to bol už oveľa lepší zápas a krok vpred," povedal pre nhl.com Tarasenko. San Jose si po troch výhrach za sebou pripísalo tri prehry v sérii. "Je to ťažké, tento zápas sme mohli vyhrať. Dobré tímy vedia, ako si udržať vedenie a doviesť zápas do víťazného konca," povedal sklamaný Ryan Donato, ktorý v 36. minúte otvoril skóre.

Brankár Robin Lehner odchytal svoj prvý zápas od 7. februára, predviedol 23 zákrokov a priviedol Vegas k triumfu nad Los Angeles Kings 4:2. Predchádzajúcich sedemnásť stretnutí vynechal pre otras mozgu. "Nie je ľahké sa vrátiť po takej dlhej dobe, ale on hneď zapadol a to nás teší," pochválil svojho spoluhráča útočník Max Pacioretty, ktorý sa podieľal na triumfe dvoma gólmi. Hráči Vegas vyhrali v piatom stretnutí v sérii a sú na čele Západnej divízie.

NHL - sumáre:

WASHINGTON CAPITALS – NEW YORK RANGERS 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Góly: 54. Ovečkin (Kuznecov, Schultz), 57. Ovečkin (Carlson, CHÁRA) – 17. Panarin (Strome, Fox). Brankári: Vaněček - Georgiev, strely na bránku: 18:33.

TORONTO MAPLE LEAFS – CALGARY FLAMES 3:4 (2:3, 1:1, 0:0)

Góly: 13. Spezza (Rielly, Simmonds), 20. Kerfoot (Bogosian, Dermott), 24. Marner – 2. Tkachuk (Nesterov, Lindholm), 8. Ryan (Andersson, Lucic), 19. Tanev (Hanifin), 33. Giordano (Andersson, Backlund). Brankári: Andersen - Markström, strely na bránku: 27:18.

MONTREAL CANADIENS– VANCOUVER CANUCKS 2:3 pp (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)

Góly: 5. Perry (Petry, TATAR), 60. Suzuki (Petry) – 23. Gaudette (Roussel, MacEwen), 27. Höglander (Schmidt, Boeser), 63. Miller (Hughes). Brankári: Allen - Demko, strely na bránku: 31:28.

SAN JOSE SHARKS – ST. LOUIS BLUES 1:2 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 36. Donato (Sörensen, Hertl) – 47. Bozak (Clifford), rozh. nájazd: Tarasenko. Brankári: Jones - Binnington, strely na bránku: 31:34.

LOS ANGELES KINGS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

Góly: 20. Iafallo (Kopitar, Doughty), 27. Moore (Roy, Björnfot) – 11. Pacioretty (Stone), 13. Pacioretty (Theodore, Martinez), 36. Karlsson (Marchessault, Martinez), 51. Carrier (Hague, Nosek). Brankári: Quick - Lehner, strely na bránku: 25:33.

 

Slováci v akcii:

Zdeno Chára (Washington) 17:38 0 1 1 +1 1 0

Richard Pánik (Washington) 9:55 0 0 0 0 0 2

Tomáš Tatar (Montreal) 17:41 0 1 1 -1 3 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty,