Main Content

Guardiola neľutuje Sanchov odchod: Nech sa mu darí, len nie proti nám

sobota, 20. marec 2021 13:35 | Autor: TASR

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: TASR

Manchester 20. marca (TASR) – Tréner futbalistov Manchestru City Pep Guardiola neľutuje, že krídelník Jadon Sancho počas jeho pôsobenia odišiel do Borussie Dortmund. Naopak je šťastný, že mu prestup vyšiel a zaradil sa medzi hviezdy nemeckej Bundesligy.

Sancho opustil "Citizens" v roku 2017, len dvanásť mesiacov po tom, ako sa ich trénerom stal španielsky expert. Dôvodom bol nedostatok príležitostí v prvom mužstve. V Dortmunde naopak dostal šancu už ako 17-ročný, keď v prvej sezóne nastúpil na 12 duelov a zaznamenal jeden gól. V nasledujúcich ročníkoch sa vypracoval na jedného z ťahúňov čierno-žltých. Stále má len 20 rokov, no v ich drese už odohral 130 stretnutí s bilanciou 46 presných zásahov a 60 asistencií.

"Darí sa mu veľmi dobre. Je to výnimočný hráč, reprezentant svojej krajiny. Samozrejme sme chceli, aby zostal, no keď sa hráči rozhodnú odísť, nemá zmysel im v tom brániť. Bolo to jeho rozhodnutie a prajem mu, aby sa mu darilo. Samozrejme, okrem zápasov proti nám," povedal Guardiola a narážal na piatkový žreb štvrťfinále Ligy majstrov. O postup medzi najlepšie štyri tímy sa totiž jeho zverenci pobijú práve s Borussiou Dortmund. Prvý duel je na programe 6. apríla, odveta o týždeň neskôr.

Sanchov štart je však nateraz otázny. Pre zranenie stehenného svalu z pohárového zápasu proti Borussii Mönchengladbach (1:0) vynechal už dva ligové duely a vrátiť by sa mal najskôr začiatkom apríla.