Main Content

Naplní sa najhorší scenár? Malkinovi mohla skončiť sezóna

sobota, 20. marec 2021 17:00 | Autor: Róbert Kalnický

Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin | zdroj: TASR

V čase, keď sa základná časť kanadsko-americkej NHL preklopila do svojej druhej polovice, môžeme v zámorí sledovať viacero skvelých individuálnych výkonov. Vyrastajú nové osobnosti, ale do listiny sa zapisujú aj stálice kanadského bodovania.

 Medzi hviezdy profiligy patrí aj ruský center Pittsburghu Penguins Evgeni Malkin, ktorý síce nezažíva najlepší ročník, ale svojmu tímu dokáže pomáhať na viacerých frontoch. Všetko to znie skvelo až do momentu, kedy tučniaci narazili na medveďov z Bostonu. Píše sa 17. marec a PPG Paints Arena naplnila svoju povolenú kapacitu. Na stretnutie dorazilo 2 800 divákov, ktorí sa stali svedkami nepríjemného momentu. Gino po zákroku obrancu hostí Tinordiho okamžite odišiel do útrob zimného štadióna. V prvotnom momente nič nenasvedčovalo tomu, že by sa mohlo jednať o niečo vážne.

Podľa zámorského portálu NHL Trade Rumors sa však jedná o závažnejší problém. Pri zrážke oboch hráčov totiž došlo k stretu koleno na koleno, pričom pri detailnom pohľade na záber vo videu môžete spozorovať, ako sa hviezde Pens neprirodzene ohlo smerom dozadu.

Samotný okamih nevzbudil veľkú pozornosť u hráčov, divákov ani rozhodcov. Dôkazom je, že Jared Tinordi nedostal ani dvojminútový trest a v zápase pokračoval. Spomínané stretnutie, v ktorom si premiéru v NHL odkrútil český brankár Daniel Vladař napokon skončilo pomerom 2:1 v prospech hostí. Tí tak dokázali napraviť svoje zaváhanie z dňa predtým, kedy domácim tučniakom podľahli 4:1.

Šéf lavičky Pens Mike Sullivan verí, že vyšetrenia, ktoré Malkin podstúpi, nepreukážu zásadný problém, a že skôr či neskôr 34-ročný rodák z Magnitogorsku ohlási návrat do zostavy. Nič však nechcú uponáhľať,  a preto si na konkrétne výsledky a diagnózu počkajú.