Main Content

P. Fialková v Top 10, Eckhoffová vyhrala aj siedmy šprint v sérii

piatok, 19. marec 2021 16:22 | Autor: TASR

Paulína Fialková
Paulína Fialková | zdroj: TASR

Östersund 19. marca (TASR) - Nórska biatlonistka Tiril Eckhoffová potvrdila svoju dominanciu v rýchlostných pretekoch aj v záverečnom 10. kole Svetového pohára. Vo švédskom Östersunde triumfovala aj s jednou chybou na stojke a zaznamenala siedme víťazstvo v sérii v tejto disciplíne a zároveň trináste celkovo v sezóne. Druhá skončila s mankom 2,5 s Talianka Dorothea Wiererová, tretia bola ďalšia Nórka Ingrid Landmarková Tandrevoldová (+6,7 s). Paulína Fialková dosiahla druhý najlepší výsledok v sezóne, keď skončila s jednou chybou a mankom 26,0 s na desiatej priečke.

Slovenská reprezentantka síce nesklopila na ležke jeden terč, no na trati bola veľmi rýchla, oproti predchádzajúcim pretekom zvládla stojku bezchybne a do cieľa prišla na priebežnej šiestej priečke. Neskôr klesla na 10. pozíciu, čo je jej najlepší výkon v tejto disciplíne v sezóne. Lepšie umiestnenie dosiahla len v stíhačke v Novom Měste na Moravě, kde skončila deviata. "Dnes som sa cítila na trati výborne, asi najlepšie v sezóne. Konečne mi to vyšlo aj na stojke, škoda tej jednej chyby v ľahu. Ale je to dobrý výsledok do stíhačky," uviedla pre RTVS.

Jej sestra Ivona minula na oboch položkách po jednom terči, čo jej v konečnom účtovaní stačilo na 33. miesto s mankom 1:04,3 min a taktiež sa predstaví v sobotňajších stíhacích pretekoch (12.15 h). Tretia Slovenka na štarte Mária Remeňová pokazila úvodnú položku, keď minula tri terče, stojku síce odstrieľala čisto, no mala veľkú stratu a nakoniec obsadila 95. miesto (+3:09,7 min).

Eckhoffová mala už pred záverečným kolom istotu zisku premiérového veľkého glóbusu za celkový triumf v SP i malých za šprint a stíhačku. Celkovo si pripísala 26. individuálny triumf v kariére, trinásty v sezóne. Premožiteľku nenašla v piatich vystúpeniach SP za sebou. V piatok odštartovala s číslom 55, prvú položku v ľahu zvládla bez chyby a zaradila sa na priebežné prvé miesto. Na stojku dobehla s veľkým náskokom pred priebežnou líderkou Wiererovou, no nesklopila jeden terč a po trestnom kole strácala na Talianku 5,5 sekundy. Záverečné kolo tak sľubovalo veľkú drámu. Eckhoffová postupne ukrajovala z náskoku súperky, na poslednom medzičase nestrácala ani jednu sekundu a svoj výkon vystupňovala na cieľovej rovinke. Wiererovú zdolala o 2,5 sekundy. Tretie miesto obsadila s mankom 6,7 s Landmarková Tandrevoldová, ktorá rovnako ako Talianka strieľala bez chyby. Štvrtá bola Francúzka Anais Chevalierová-Bouchetová (+15,4 s), piate miesto si vybojovala Rakúšanka Lisa Theresa Hauserová (+16,4 s) a šieste Marte Olsbuová Röiselandová z Nórska (+18,2 s).