Main Content

VIDEO: Neuveriteľný Zibanejad! 6 bodmi v jednej tretine vyrovnal rekord NHL

Švédsky hokejista Mika Zibanejad zažiaril v NHL šiestimi kanadskými bodmi za tri góly a rovnaký počet asistencií, ktorými režíroval triumf New Yorku Rangers nad Philadelphiou 9:0.

Všetky body zaznamenal 27-ročný center "jazdcov" v druhej tretine, po troch asistenciách strelil v rozpätí 29.-39. minúty čistý hetrik. Šesť bodov v jednej perióde sa v histórii súťaže podarilo získať iba Bryanovi Trottierovi z New Yorku Islanders v derby proti Rangers, ktoré sa hralo 23. decembra 1978.

Zibanejad strelil tri góly zo štyroch striel, rovnaký počet presných zásahov zaznamenal zo 76 pokusov v úvodných 27 zápasoch sezóny. "Jednoducho keď puk nechce ísť dnu, tak sa nedá nič robiť. Som rád, že som to prelomil. Je to len jeden zápas, ale hrali sme výborne a mám pocit, že naša forma stúpa," povedal švédsky útočník pre nhl.com.

Šesť bodov v jednom zápase zaznamenal v drese Rangers naposledy Mark Messier, ktorý 25. novembra 1992 proti Pittsburghu Penguins strelil dva góly a pridal štyri asistencie. Klubový rekord sedem bodov (3+4) drží z februára 1976 Steve Vickers.