Main Content

Nepríjemnosti v PSG: Domy Di Mariu a rodičov Marquinhosa vykradli!

pondelok, 15. marec 2021 17:04 | Autor: TASR

Angel Di Maria
Angel Di Maria | zdroj: TASR

Paríž 15. marca (TASR) - Do domu argentínskeho futbalistu Angela Di Mariu na predmestí Paríža sa v nedeľu večer vlámali neznámi páchatelia. Zo sejfu mu odcudzili hodinky a šperky v celkovej hodnote vyše 500.000 eur. Ku krádeži v luxusnej štvrti Neuilly-sur-Seine prišlo počas ligového zápasu Di Mariovho klubu Paríž St. Germain s FC Nantes (1:2).

Tréner Mauricio Pochettino vystriedal Di Mariu v druhom polčase po tom, ako sa predstavitelia PSG dozvedeli o lúpeži. Po telefonickom rozhovore so športovým riaditeľom Leonardom okolo 60. minúty Pochettino na chvíľu opustil hraciu plochu, po striedaní odprevadil svojho zverenca do útrob štadióna.

Podľa francúzskych médií sa dvaja lupiči vlámali aj do domu, v ktorom žijú rodičia kapitána PSG Marquinhosa, a údajne chvíľu zadržiavali tri osoby v zamknutej miestnosti. Periodikum L'Equipe informovalo, že Brazílčanov otec dostal niekoľko úderov do hlavy a hrude. Z rezidencie v meste Chatou zmizli luxusné kabelky, šperky a hotovosť 2000 eur. Vyšetrovaním prípadu poverili špeciálnu jednotku, ktorá sa zaoberá i ozbrojenými lúpežami. V tomto roku už riešila aj vlámačky do domov ďalších hráčov Paríža Maura Icardiho a Sergia Rica.

Vedenie úradujúceho francúzskeho šampióna sa v dôsledku najnovších udalostí rozhodlo posilniť bezpečnosť v okolí domov všetkých svojich hráčov. "Je pred nami kľúčová časť sezóny. Hráči musia mať čisté hlavy a nie sa obávať, čo sa deje u nich doma vo chvíli, keď si plnia pracovné povinnosti. V klube sme promptne zareagovali a zvýšili počet pracovníkov bezpečnostnej služby v okolí ich domov," vyhlásil Leonardo.