Main Content

Dozvuky po šlágri United - AC Miláno: "Spravodlivá remíza," tvrdí Solskjaer

piatok, 12. marec 2021 10:07 | Autor: TASR

Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United
Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United | zdroj: TASR

Manchester 12. marca (TASR) - Najsledovanejší spomedzi úvodných osemfinálových súbojov Európskej ligy UEFA bol šláger na Old Trafford. Manchester United v ňom viedol nad AC Miláno 1:0 až do 90. minúty, v druhej minúte nadstaveného času však hostia vyrovnali. United tak prišli nielen o nádejný náskok do odvety, ale tiež o šnúru 503 minút bez inkasovaného gólu.

Taliansky tím strelil v úvodnej štvrťhodine dva góly do siete brankára Deana Hendersona. Zásah Rafaela Leaa zo šiestej, a aj gól Francka Kessieho z dvanástej minúty však rozhodca pre ofsajd, respektíve hru rukou neuznal. Domáci potom mohli udrieť šesť minút pred prestávkou, ale Harry Maguire trafil po rohovom kope zblízka len žrď. "Červení diabli" sa dočkali až v druhej polovici, keď skóroval pohotovou hlavičkou chrbtom k bráne Amad Diallo. Mladý talent z Pobrežia Slonoviny zaznamenal prvý gól za United iba päť minút po tom, čo vystriedal Martiala. Vo veku 18 rokov a 243 dní sa stal najmladším mimobritským strelcom klubu v európskej súťaži.

Keď už sa zdalo, že to bude víťazný gól, naskočil si v druhej minúte nastaveného času na rohový kop Radeho Kruniča obranca Simon Kjaer a vyrovnal. "Duch tohto tímu je jednoducho úžasný. Chceme prevziať kontrolu nad každým zápasom, tvrdo na tom pracujeme. Spôsob, akým chceme hrať, si vyžaduje veľké odhodlanie všetkých v tíme. Hráme často a chlapci si nikdy ani trochu neoddýchnu. Nemôžem slovami vyjadriť, ako veľmi som na nich hrdý," uviedol pre uefa.com tréner Milána Stefano Pioli.

Kormidelník AC bol spokojný aj s výsledkom, ktorý dáva jeho zverencom veľkú šancu na postup do štvrťfinále: "Pred zápasom by som remízu 1:1 bral všetkými desiatimi. Ale napriek tomu, že sme vyrovnali v hodine dvanástej, mohli sme vyťažiť viac. Pracujeme na tom, aby sme rástli a priviedli Miláno späť tam, kam patrí. Toto sú pre nás najlepšie zápasy, som rád, že sme si mohli zmerať sily s tímom ako je Manchester United. Podali sme skvelý výkon a uhrali sme skvelý výsledok. Ale na postup potrebujeme ďalší perfektný výkon."

Zverenci Oleho Gunnara Solskjaera inkasovali gól naposledy 21. februára v ligovom zápase proti Newcastlu v 36. minúte, odvtedy ťahali šnúru štyroch stretnutí s čistým štítom a 90 minút ju držali aj s Milánom. "Som samozrejme sklamaný, že sme inkasovali a o to viac, že v závere. Mali sme v zápase viac šancí, takže konečný rezultát je pre nás ťažký, ale do odvety sa pôjdeme pokúsiť dosiahnuť požadovaný výsledok," uviedol obranca Maguire.

Tréner Manchestru považuje remízu za spravodlivú: "Hráme v tejto fáze proti silným tímom, remíza odzrkadľuje to, čo sa dialo na ihrisku. Ale napriek tomu nie som spokojný s tým, ako sme zvládli záver zápasu. Priveľmi sme sa stiahli, mali sme byť viac aktívnejší smerom dopredu."

Nezvládnutý záver Manchestru skritizovali aj anglické médiá, denník The Guardian napísal: "Hráči Manchestru United sú pri štandardných situáciách príliš roztrasení. V tejto sezóne takto inkasovali už veľakrát. V zápase s Milánom nestáli ich hráči pri záverečnom rohovom kope dobre a pri zakončení Kjaera boli ruky bankára Hendersona až príliš jemné."