Main Content

Federer po prvom turnaji: Chcem byť stopercentne pripravený na trávnatú časť sezóny

piatok, 12. marec 2021 05:15 | Autor: TASR

Roger Federer
Roger Federer | zdroj: TASR

Dauha 11. marca (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer neuspel vo štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v katarskej Dauhe. Ako nasadená dvojka prehral s Gruzíncom Nikolozom Basilašvilim 6:3, 1:6, 5:7. V rozhodujúcom sete za stavu 5:4 nepremenil pri podaní súpera mečbal. Federer sa v Dauhe vrátil do súťažného kolotoča po vyše ročnej prestávke.

Dvadsaťnásobný grandslamový víťaz absolvoval dlhú rehabilitáciu pre komplikácie, ktoré nasledovali po operácii kolena V úvodnom zápase vyradil v Katare Brita Daniela Evansa a proti Basilašvilimu bol v prvom sete lepší hráč. Gruzínec sa však od úvodu druhého setu výrazne zlepšil a napokon otočil nepriaznivý vývoj.

V semifinále ho v piatok čaká Američan Taylor Fritz. "Víťazstvo nad Rogerom je ako sen, bol to môj idol. Je to jeden z najlepším tenistov v histórii. Som veľmi rád, že sa po zranení opäť vrátil na kurty," uviedol Basilašvili pre akreditované médiá.

Federer po zápase priznal, že po dlhej pauze sa ešte necíti byť v optimálnej forme. "Nie je to ešte na 100 percent. Cítim to, videli ste to aj na kurte. Dôležité je, aby som bol stopercentne pripravený na trávnatú časť sezóny a Wimbledon. Turnaj v Dauhe považujem za dobrý odrazový mostík," vyjadril sa Švajčiar.

dvojhra - štvrťfinále:

Nikoloz Basilašvili (Gruz.) - Roger Federer (Švajč.-2) 3:6, 6:1, 7:5|
Andrej Rubľov (Rus.) - Márton Fucsovics (Maď.) - bez boja
Taylor Fritz (USA) - Denis Shapovalov (Kan.-4) 5:7, 6:3, 7:5