Main Content

Klopp vylúčil možnosť, že by viedol Nemecko. Chce zostať v Liverpoole

utorok, 9. marec 2021 17:43 | Autor: TASR

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Berlín 9. marca (TASR) - Tréner futbalistov FC Liverpool Jürgen Klopp v utorok promptne poprel špekulácie, že by po odchode Joachima Löwa z postu kouča nemeckej reprezentácie nastúpil na uvoľnené miesto. Nemecký futbalový zväz (DFB) v utorok potvrdil, že Löw odstúpi z funkcie po tohtoročných majstrovstvách Európy, hoci mu zmluva platila až do MS 2022.

Okamžite po tomto oznámení sa začali množiť špekulácie o možných kandidátoch na trénera štvornásobných majstrov sveta. "Klopp by bol výhrou pre nemecký futbal. Určite patrí na zoznam možných nástupcov," vyjadril sa bývalý reprezentačný kouč trojnásobných majstrov Európy Berti Vogts.

"Či som po lete voľný? Nie. V Liverpoole mám ešte tri roky platnú zmluvu. Podpísal som ju a hodlám ju dodržať. Bude to niekto iný. Pri vysokom počte výborných nemeckých trénerov som si istý, že DFB zvolí výborné riešenie," citovala agentúra DPA Kloppa.

Päťdesiattriročný Klopp v minulosti viedol Borussiu Dortmund. V roku 2015 prevzal "The Reds", v roku 2019 ich priviedol k triumfu v Lige majstrov a v roku 2020 aj k majstrovskému titulu v Anglicku po tridsiatich rokoch. Momentálne sa však mužstvu nedarí a hrozí mu absencia v európskych súťažiach v nasledujúcej sezóne.

 

jp ak