Main Content

VIDEO: Slovák vládne AHL!!! Ružička dosiahol štvrtý trojbodový zápas v rade!

New York 6. marca (TASR) - Slovenský hokejista Adam Ružička dosiahol štvrtý trojbodový duel v AHL za sebou. V noci na sobotu sa podieľal dvoma gólmi a asistenciou na triumfe Stocktonu nad domácim Torontom Marlies 5:1. Jeden zásah si pripísal aj jeho spoluhráč Martin Pospíšil, v drese kanadského tímu asistoval na jediný zásah obranca Martin Marinčin.

Ružička v 31. minúte otvoril skóre duelu, potom prihral Pospíšilovi, ktorý zdvojnásobil vedeniu Stocktonu a v 55. minúte pridal štvrtý zásah svojho tímu. V tejto sezóne má na konte dvanásť bodov za sedem gólov a päť asistencií. Spoločne s Rileym Barberom je na čele kanadského bodovania súťaže.

Pre Pospíšila to bol druhý gól v ročníku a piaty bod, Marinčin si pripísal premiérový bod v tejto sezóne. Rovnako po prvý raz bodoval aj Christián Jaroš, ktorý asistenciou prispel k víťazstvu San Jose Barracuda na ľade San Diega 5:1.

Adam Ružička je s 12 bodmi už najproduktívnejším hráčom AHL. O prvú priečku sa delí s Rileym Barberom, ktorý však odohral o dve stretnutia viac.