Main Content

VIDEO: Chelsea dobyla Anfield Road, Liverpoolu hrozí neúčasť v LM!

piatok, 5. marec 2021 04:51 | Autor: TASR

Mason Mount, Olivier Giroud, Chelsea FC
Mason Mount, Olivier Giroud, Chelsea FC | zdroj: TASR

Londýn 4. marca (TASR) - Futbalisti FC Liverpool prehrali vo štvrtkovej predohrávke 29. kola Premier League na Anfielde s Chelsea Londýn. Obhajca stratil ďalšie cenné body v boji o Ligu majstrov a je siedmy, "The Blues" sú na štvrtom mieste.

O triumfe hostí rozhodol v závere prvého polčasu Mason Mount technickou strelou k ľavej tyčke. Nemecký kouč Chelsea Thomas Tuchel natiahol so svojimi zverencami sériu bez prehry vo všetkých súťažiach už na jedenásť zápasov. Liverpool v lige prehral už ôsmykrát a obhajoba titulu je už nereálna.

Futbalisti Tottenhamu Hotspur zvíťazili vo štvrtkovom predohrávanom stretnutí 33. kola na pôde Fulhamu 1:0. Rozhodujúci moment stretnutia prišiel v 19. minúte, keď si po centri Son Heung-mina zrazil loptu do vlastnej siete Tosin Adarabioyo. Slovenský brankár Marek Rodák pre zranenie prstu nesedel ani na lavičke Fulhamu.

Everton zvíťazil taktiež zásluhou jediného zásahu na ihrisku West Bromwichu Albion v predohrávke 29. kola. Víťazný gól strelil v 65. minúte Richarlison po rohovom kope. Everton zvíťazil v treťom stretnutí za sebou a je v hre o účasť v Lige majstrov.

Premier League - 29. kolo:

West Bromwich Albion - FC Everton 0:1 (0:0)
Gól: 65. Richarlison

FC Liverpool - Chelsea Londýn 0:1 (0:1)
Gól: 42. Mount

33. kolo:

FC Fulham - Tottenham Hotspur 0:1 (0:1)
Gól: 19. Adarabioyo (vlastný)