Main Content

Ramsay sa teší na MS: Dúfam, že dáme dokopy skvelý tím

streda, 3. marec 2021 14:30 | Autor: TASR

Craig Ramsay
Craig Ramsay | zdroj: TASR

Tampa 3. marca (TASR) - Návrat trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Craiga Ramsayho pod Tatry sa blíži. Čoskoro 70-ročný Kanaďan priletí na Slovensko koncom marca a po absolvovaní povinnej karantény začne pripravovať národný tím na majstrovstvá sveta v lotyšskej Rige.

Nedávno ho zaočkovali prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19, druhú dostane ako "darček" k jubilejným sedemdesiatinám 17. marca, presne v deň ich dovŕšenia. Po návrate do Bratislavy ho čakajú oveľa drsnejšie podmienky a opatrenia v porovnaní s tými, ktoré momentálne zažíva v Tampe. "V Tampe je všetko otvorené, v podstate si môžeme robiť, čo chceme. Rúško musíme nosiť akurát pri vstupe do obchodu, inak všetko beží normálne. Sme tu veľmi šťastní. Som obklopený rodinou, môžem sa stretávať s priateľmi, hrať golf. Skutočne sme tu veľmi spokojní," uviedol Ramsay v rozhovore pre portál hockeyslovakia.sk.

Na Slovensko tentoraz dorazí bez manželky Susan, ktorá zostane doma, aby pomáhala dcére s dieťaťom. Ramsay sa však na Slovensko teší: "Najmä preto, že uvidím všetkých svojich kolegov a priateľov. Dúfam, že dáme dokopy skvelý tím a budeme pokračovať v nedokončenej práci. Zahráme si niekoľko prípravných zápasov a pôjdeme na majstrovstvá sveta."

Šampionát sľubuje veľkú výzvu. Napokon sa odohrá len v jednom dejisku, ktorým je lotyšská Riga, hoci v hre o spoluorganizovanie šampionátu bola donedávna aj Bratislava. Momentálne nie je známe, či sa vrchol hokejovej sezóny uskutoční v takzvanej bubline, alebo s divákmi na tribúnach. Definitívu má v polovici apríla odklepnúť lotyšská vláda.

"Bude to dozaista jedna z najväčších výziev mojej kariéry. Ani neviem, čo môžem očakávať. Trénujem už dlho, ale toto som ešte nikdy nezažil. Bude to jedinečné. Priznám sa, že som aj trošku nervózny. Najmä v situácii, keď máme niečo robiť, pritom netušíme, čo všetko sa vlastne môže stať. Stále však platí, že pôjdeme do toho naplno a odvedieme najlepšiu robotu, akú vieme," dodal Ramsay.