Main Content

Koeman o razii v Barcelone: Nerobí to dobré meno klubu

utorok, 2. marec 2021 14:43 | Autor: TASR

Ronald Koeman
Ronald Koeman | zdroj: TASR

Barcelona 2. marca (TASR) - Bývalého prezidenta španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Josepa Mariu Bartomeua v utorok pustili na slobodu.

Noc strávil v policajnej cele po tom, ako ho zatkli po razii v priestoroch klubu na Camp Nou. Úrady vyšetrujú kampaň, ktorou mal očierňovať kritikov vtedajšieho manažmentu i prehnané platby firmám za monitoring dosahu klubu na sociálnych sieťach.

Bartomeu sa v utorok postavil pred sudcu, podľa agentúry AP využil právo nevypovedať, po výsluchu ho pustili na slobodu. Okrem neho zatkla v pondelok polícia aj niekdajších riaditeľov Oscara Graua, Romana Gomeza a Jaumea Masferrera. Tí sú podozriví v súvislosti s nadhodnotenými platbami pre monitorinogvé firmy. Podľa španielskych médií zaplatili za ich služby približne milión eur, no v snahe obísť vnútorné mechanizmy kontroly rozdelili platby na niekoľko menších po 200-tisíc. Bartomeu a jeho spolupracovníci odmietli, že by za služby zaplatili nad rámec trhovej hodnoty.

Samotný klub nečelí obvineniam, podľa trénera Ronalda Koemana v tíme vnímajú zložité obdobie: "Každý si prechádza aj ťažšími situáciami, to je normálne. Je pravda, že v uplynulom období sa toho u nás stalo veľa. Samozrejme, nerobí to dobré meno klubu. My sme však motivovaní a chceme bojovať o tituly. Jediné, čo nám zostáva, je sústrediť sa na našu prácu."