Main Content

Inter Miláno vyhral piatykrát v sérii, Conte: "Ukazuje sa naša práca"

pondelok, 1. marec 2021 12:39 | Autor: TASR

Antonio Conte, Inter Miláno
Antonio Conte, Inter Miláno | zdroj: TASR

Rím 1. marca (TASR) - Futbalisti Interu Miláno v nedeľu nezaváhali a držia vedúcu priečku v Serii A. V zápase 24. kola si poradili s FC Janov 3:0 a zvíťazili v piatom stretnutí za sebou, keď osem v sérii už neprehrali. Slovenský reprezentant Milan Škriniar odohral tradične celé stretnutie.

Janovčanom patrí v súťaži až 13. priečka, no tréner "modro-čiernych" Antonio Conte duel nepodcenil. "Nastúpili sme proti súperovi v dobrej forme. Za uplynulých sedem duelov nazbieral iba o dva body menej ako my. Ukázalo sa, že sme k tomuto stretnutiu pristúpili správne," skonštatoval po zápase na tlačovej konferencii.

Skóre otvoril už v 1. minúte Romelu Lukaku. Po prestávke pridali ďalšie dva zásahy Matteo Darmian a Alexis Sanchez. "Dali sme góly a súperov brankár Perin skvelými zákrokmi zabránil ďalším. Naša práca sa začína ukazovať, zlepšujeme sa ako kolektív. Je však pred nami ešte 14 duelov," pripomenul Conte.

Druhý milánsky klub AC po dvoch prehrách opäť zabral naplno. V šlágri na pôde AS zvíťazil 2:1 a s odstupom štyroch bodov je na druhej priečke tabuľky. V prvom polčase sa z penalty presadil Franck Kessie a po zmene strán na vyrovnávajúci zásah odpovedal Ante Rebič. "Povedal som svojim zverencom, že dva zlé výsledky nemôžu znížiť sebavedomie, ktoré sme si vypestovali za uplynulý rok. Prvý polčas bol z našej strany mimoriadny, mohli sme dať aj viac gólov. Hralo sa vo vysokom tempe a intenzite, tak to máme radi. Neznervóznil nás ani inkasovaný gól, pretože Rimania sú veľmi silným tímom. Vedeli sme, že sa im môže niečo podariť," zhodnotil stretnutie kouč AC Miláno Stefano Pioli.

Zápas pre "rossoneri" nebol pohodlnou prechádzkou, so zdravotnými ťažkosťami po prestávke striedali Zlatan Ibrahimovič, Hakan Calhanoglu i Rebič. "Všetci majú svalové problémy. Je to skôr následok únavy, ako akútneho problému. Nachádzame sa v kritickej fáze sezóny. Dúfame, že ich zranenia nie sú vážne. Potrebujeme každého, aby nám bol k dispozícii," pripustil taliansky kouč.

Portugalský tréner Rimanov Paulo Fonseca uznal, že jeho mužstvo má v tejto sezóne problémy v zápasoch proti silným súperom. "Prvých 20 minút sme urobili veľa vecí nesprávne a to je vždy zlý signál proti takému tímu ako je AC Miláno. Trápili sme sa hlavne pri presingu súpera. Potom sme hru vyrovnali a dokázali sme si pripraviť aj dobré príležitosti. Niečo nám proti veľkým klubom chýba, nedá sa to poprieť. Nie je jednoduché to pochopiť, vždy sú to iba maličkosti," priznal si Fonseca.