Main Content

Nikto sa nevložil do podpory športu tak ako Niké!

sobota, 27. február 2021 09:19 | Autor: Sport7.sk

basketbalový klub AŠK Slávia Trnava
basketbalový klub AŠK Slávia Trnava | zdroj: Niké

Spoločnosť Niké vo veľkom podporuje slovenský šport. Vo februári ohlásila, že sa stala titulárnym partnerom mužskej a ženskej basketbalovej reprezentácie. Jej názov po novom ponesie aj najvyššia mužská i ženská súťaž (Niké Slovenská basketbalová liga a Niké extraliga žien). Okrem toho Niké podáva pomocnú ruku aj mladým športovým talentom či klubom a to prostredníctvom svojho projektu s názvom Fond pre budúcnosť športu. Medzi tých, ktorí dostali štedrý grant patrí aj basketbalový klub AŠK Slávia Trnava, občianske združenie, ktorý z podpory nakúpil lopty pre svoje hráčky.

Ján Jobb, predseda klubu AŠK Slávia Trnava s odstupom času porozprával, ako sa klubu darí v tomto období a ako hráčkam pomohol finančný grant z Fondu pre budúcnosť športu.

Ako sa vám darí v týchto časoch, ktoré sú doslova skúškou ohňom pre slovenských šport?

Sme v ťažkej situácii. Súťažiť sa momentálne nedá. Naposledy sme sa zúčastnili súťaže v novembri minulého roka a odvtedy to už nebolo možné. Preto čakáme, kým sa podmienky aspoň trochu zlepšia.

Z Fondu pre budúcnosť športu ste získali grant v hodnote 3 000 eur. Môžete prezradiť na čo konkrétne ste podporu využili?

Nikto sa nevložil do podpory športu tak ako Niké! Ešte raz veľmi pekne ďakujeme spoločnosti Niké. Určite nám to pomohlo. Kúpili sme lopty. Dosť na to, aby takmer každé dievča mohlo trénovať s novou loptou a to aj vďaka Niké. Kúpili sme ako tréningové, tak aj hracie lopty. Časť plánujeme v blízkej budúcnosti použiť na kúpu ďalších športových potrieb.

Čo hovoríte na spojenie Niké a basketbalová reprezentácia?

Je veľmi dôležité spojenie a obzvlášť pre basketbal ako taký. Predovšetkým pre ženskú zložku, ktorú v trénujem v našom klube aj ja.

Ženská slovenská reprezentácia sa dostala na majstrovstvá Európy, kde dosiahla úspechy a to musí byť aj pre Niké skvelá správa. Tým, že basketbalistky budú mať na dresoch logo Niké, prezentujú spoločnosť nielen na Slovensku, ale aj vo svete.

Vráťme sa späť k AŠK Slávia Trnava. Ktoré kategórie hráčok sú u vás zastúpené?

Máme v klube vyskladanú štruktúru – zastrešujeme v podstate všetky kategórie: od tých najmladších dievčat, čo je kategória U11 až po juniorky v kategórii U19. Máme tak na súťažiach zastúpené všetky mládežnícke kategórie.

Ako u vás momentálne prebiehajú tréningy?

Tréneri, ktorí majú na starosti jednotlivé kategórie, pošlú dievčatám presné inštrukcie a cviky alebo aj videá. Ďalej trénujeme prostredníctvom online tréningov.

My veríme, že dievčatá robia čo majú. Dostávame aj spätnú väzbu od rodičov, ktorí dohliadajú na to, že basketbalistky všetko odcvičili. Keď sa začne súťažiť súťaž, musíme mať určitý náskok aj pred súpermi. Kto z nás neocení dobre padnúcu a pohodlnú športovú obuv? Spoločnosť Nike sa preslávila ako jeden z najlepších výrobcov športovej obuvi a oblečenia na svete. Vďaka nášmu poľskému partnerovi, spoločnosti Dziennik, máme pre vás špeciálny promo kód Nike , vďaka ktorému získate ešte výhodnejšie ceny. Nepremeškajte túto príležitosť, kliknite sem, aby ste sa dozvedeli viac a využili ponuku.

basketbalový klub AŠK Slávia Trnava
basketbalový klub AŠK Slávia Trnava | zdroj: Niké

Niké sa začiatkom roka stala partnerom ankety Niké Športovec mesiaca. Poznáte tento projekt?

Samozrejme. V januári vyhrala Petra Vlhová. Viem, že vybrala na podporu aj lyžiarku. Všetko sledujem. Veľkou favoritkou na víťazstvo vo februári je takisto Peťa. Môže to však byť aj Filip Polášek.

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy milujete šport a chcete to niekam dotiahnuť, zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu. Stačí nahrať krátke video, pridať štipku kreativity a humoru, ktorá presvedčí porotu o tom, že práve vy ste najlepší kandidát na získanie grantu. Následne nahrávku prihláste do Fondu na stránke http://www.nikefondsportu.sk. Veľa šťastia!

Fond pre budúcnosť športu - Niké
Fond pre budúcnosť športu - Niké | zdroj: Niké