Main Content

Pánik s druhým gólom v sezóne, asistoval mu Chára, no Capitals na body nestačil

streda, 24. február 2021 07:32 | Autor: TASR

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

New York 24. februára (TASR) - Ani gól slovenského útočníka Richarda Pánika po asistencii krajana Zdena Cháru nestačil hokejistom Washingtonu na víťazstvo v domácom súboji NHL s Pittsburghom v noci na stredu. Penguins zvíťazili 3:2 po predĺžení, keď o ich výhre rozhodol v 62. minúte Kasperi Kapanen.

Pánik dosiahol druhý presný zásah v sezóne, keď v 25. minúte vyrovnal na 1:1. Pri jednoduchej priamočiarej akcii si prebral Chárovu prihrávku, cez obrancu sa predral do zakončenia a skóroval. Na ľade strávil vyše 13 minút a zapísal si jeden plusový bod. Chára odohral vyše 18 minút a tiež si okrem jedného kanadského bodu zapísal aj jeden plusový bod. Penguins zdolali Caps štvrtýkrát z doterajších piatich tohtosezónnych vzájomných duelov.

Nevyhral ani Montreal, ktorý podľahol na ľade Ottawy 4:5 po nájazdoch. V nich o triumfe Senators rozhodli úspešné pokusy Tima Stutzla a Josha Norrisa. Slovenský útočník Canadiens Tomáš Tatar nebodoval, odohral takmer 16 minút a zapísal si jeden mínusový bod.

výsledky:

Ottawa - Montreal 5:4 pp a sn, Columbus - Chicago 5:6 pp a sn, Washington - Pittsburgh 2:3 pp (za domácich R. Pánik 1+0, Z. Chára 0+1), New Jersey - Buffalo 1:4, Detroit - Nashville 0:2, Vancouver - Edmonton 3:4