Main Content

Kto je v tejto chvíli najlepší futbalista na svete? (komentár)

nedeľa, 21. február 2021 11:43 | Autor: Jakub Vaverka

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski | zdroj: TASR

Počas uplynulých dní sa opäť otvorila nekonečná debata o tom, kto je najlepším futbalistom súčasnosti. Je to stále jeden z dvojice Messi či Ronaldo? Sú to mladíci Mbappé a Haaland? Pozreli sme sa na túto problematiku. 

Komentár Jakuba Vaverku

Kto je najlepším futbalistom na svete? Cristiano Ronaldo je stále výborný, ale aj jeho najväčší priaznivci priznajú, že čo sa aktuálneho stavu týka, tak už číslom jeden nie je. V Juventuse Turín stále podáva kvalitné výkony, ale už to, logicky, nie je v jeho podaní také, ako pred 3 alebo 4 rokmi. Potom je tu Lionel Messi. V momentoch to vyzerá, že osud Barcelony závisí len od neho a vzhľadom na nepohodu v Katalánsku sa viac trápi ako baví. Dokáže na ihrisku veci, ktoré iní nedokážu a tak to ešte veľmi dlho ostane. Je však najlepší? Schopnosťami určite, výkonnosťou však nie. Treba si naliať, ako sa hovorí, čistého vína.

A čo tak Erling Braut Haaland a Kylian Mbappé? Obaja majú skvelú fazónu, prvý menovaný v drese Borussie Dortmund v Bundeslige, druhý menovaný vo farbách PSG v Ligue 1 a obaja v prestížnej Lige majstrov, čo aj dokázali pred pár dňami obdivuhodnými výkonmi. Sú mladí, sú draví a pravdepodobne ich čaká hviezdna kariéra, ale aj oni majú slabé stránky, aj oni majú slabšie zápasy, čo je prirodzené, pretože musia ešte nabrať skúsenosti a ustáliť výkony. Sú skvelí a majú potenciál, ale na úplny vrchol si ešte musia počkať.

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe | zdroj: TASR

Do debaty by some mohli vzhľadom na uplynulé týždne zaradiť aj skvelých záložníkov ako Kevin De Bruyne z Manchestru City či Bruno Fernandes z Manchestru United, ale aj keď sú konzistentní a kvalitní, nemôžeme ani v ich prípade hovoriť o pozícii svetovej futbalovej jednotky. Tak potom kto? Ako píšeme vyššie, keby poviete meno Lionel Messi, určite vás nikto nezačne osočovať a urážať, pretože kapitán Barcy je stále na veľmi vysokej úrovni.

Momentálne je ale, keď zoberieme do úvahy všetky premenné, najlepším hráčom sveta poľský útočník Bayernu Mníchov Robert Lewandowski. Futbalom sa baví, pravidelne dáva góly, rozhoduje veľké zápasy, zbiera tímové trofeje. Keby sa minulý rok odovzdáva Zlatá lopta, dostal by ju práve on. Lewandowski je výborný a pravdepodobne je vo svojich 32 rokoch na vrchole síl. Je v TOP forme a v momentoch je naozaj nezastaviteľný. A to nie je výmysel, to sú fakty