Main Content

VIDEO: Kríza Liverpoolu sa prehlbuje, prehral aj s Evertonom

nedeľa, 21. február 2021 09:02 | Autor: TASR

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Londýn 20. februára (TASR) - Futbalisti FC Everton zvíťazili v sobotnom derby šlágri 25. kola anglickej Premier League na Anfielde nad obhajcom titulu FC Liverpool 2:0. "The Reds" prehrali v lige štvrtýkrát za sebou.

Domáci prehrávali už od 3. minúty, keď sa ofsajdovej pasci tesne vyhol Richarlison a zoči-voči brankárovi Alissonovi nezaváhal. Poisťujúci druhý gól pridal z pokutového kopu Gylfi Sigurdsson v 83. minúte. Everton v lige vyhral na Anfielde prvýkrát od septembra 1999.

Hráči Chelsea Londýn ukončili štvorzápasovú víťaznú sériu, keď iba remizovali na ihrisku Southamptonu 1:1. Šnúru bez prehry však natiahli na šesť duelov v lige a pod trénerskou taktovkou Thomasa Tuchela neprehrali ani raz vo všetkých súťažiach.

Southampton sa dostal do vedenia v 33. minúte, keď unikol obrane hostí japonský útočník Takumi Minamino a zakončil presne. "Modrí" vyrovnali z pokutového kopu zásluhou Masona Mounta v 54. minúte. K víťaznému gólu boli bližšie domáci, no stopér Jannik Vestergaard hlavičkoval v 71. minúte iba do brvna.

FC Burnley doma remizoval s West Bromwich Albion bez gólov. Domáci nevyužili dlhú presilovku o jedného hráča, keď v 30. minúte dostal červenú kartu Semi Ajayi. Rozhodca Mike Dean mu ju ukázal po konzultácii s VAR.

V dôležitom súboji o záchranu zvíťazil Fulham doma nad Sheffieldom 1:0, v jeho drese absolvoval zápas na lavičke náhradníkov slovenský reprezentačný brankár Marek Rodák. Fulham je 18. s 22 bodmi stále na zostupovej pozícii, na 17. Newcastle stráca tri body. Sheffield je posledný s 11 bodmi.

Premier League - 25. kolo:

FC Liverpool - FC Everton 0:2 (0:1)
Góly: 3. Richarlison, 83. Sigurdsson (z 11 m)

FC Burnley - West Bromwich Albion 0:0
ČK: 30. Ajayi (West Bromwich)

FC Southampton - Chelsea Londýn 1:1 (1:0)
Góly: 33. Minamino - 54. Mount (z 11 m)

FC Fulham - Sheffield United 1:0 (0:0)
Gól: 61. Lookman
/M. Rodák (Fulham) na lavičke náhradníkov/