Main Content

VIDEO: Petra Vlhová bojuje o zlato! Prvá jazda sa jej podarila!

sobota, 20. február 2021 11:17 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Cortina d'Ampezzo 20. februára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala v 1. kole sobotného slalomu na majstrovstvách sveta na druhom mieste.

V Cortine d'Ampezzo zaostávala o 30 stotín sekundy za vedúcou Rakúšankou Katharinou Liensbergerovou, priebežne tretia bola Švajčiarka Wendy Holdenerová s mankom 1,24 s. S číslom 60 sa na štart chystala druhá slovenská reprezentantka Petra Hromcová.]

VIDEO: Jazda Petry Vlhovej v 1. kole

Súťaž otvorila Liensbergerová, povzbudená medailami z prechádzajúcich dvoch štartov na šampionáte. Na rytmickej trati a tvrdej podložke na slalomovom svahu Druscie A išla dynamicky a s ľahkosťou, čo jej vynieslo priebežné vedenie. Vlhová odštartovala hneď po nej s číslom 2, takisto išla bez viditeľnejšej chyby. Na všetkých medzičasoch mierne zaostávala, no s Liensbergerovou sa v prvom kole vyprofilovali ako jasné kandidátky na zlato. "Uvedomujem si, že som mohla ísť ešte rýchlejšie. Podmienky však nie sú ľahké, takže je to v poriadku. Už teraz to bolo náročné a druhé kolo nebude o nič jednoduchšie," citoval 25-ročnú slovenskú reprezentantku portál laola1.at.

Američanka Mikaela Shiffrinová predviedla až príliš opatrnú, strnulú jazdu. Jej manko neustále narastalo a v cieli sa vyšplhalo až na 1,30 sekundy, čo štvornásobnú obhajkyňu titulu dostalo na štvrtú pozíciu so sekundovým odstupom na Vlhovú. Ešte väčšia pohroma postihla ďalšiu spolufavoritku Michelle Gisinovú zo Švajčiarska, ktorá po špicari vypadla už za úvodným medzičasom. Jej krajanka Holdenerová uzavrela elitnú žrebovanú sedmičku a zaradila sa o šesť stotín pred Shiffrinovú.