Main Content

Talentovaný René by chcel v golfe preraziť aj za veľkou mlákou

piatok, 19. február 2021 12:52 | Autor: Sport7.sk

René Bergendi
René Bergendi | zdroj: Niké

Čo všetko môže zmeniť jedna nevinná návšteva. Keď mal René Bergendi desať rokov, spolu s rodičmi strávil príjemný deň na golfovom ihrisku v Šuranoch. Práve v tom čase sa tam nachádzal aj tréner, ktorý sa Reného spýtal, či si nechce vyskúšať golf. A dobre urobil, pretože odvtedy mladík trénuje naplno a zbiera vzácne ocenenia. Na to, aby si mohol plniť svoj sen aj naďalej, prihlásil sa do projektu spoločnosti Niké s názvom Fond pre budúcnosť športu, ktorý doposiaľ podporil až 180 amatérskych športovcov či športových klubov a to celkovou čiastkou 317 400 €!

Golf Reného nadchol od prvej chvíle. Rodičov žiadal o nové palice, ale keďže trénoval v tej dobe len veľmi krátko, povedali mu, že ak ho to nadšenie bude držať aj ďalšie dva mesiace, kúpia mu nový set. Reného tento šport nielenže veľmi baví už vyše päť rokov, ale takisto v ňom dosahuje vynikajúce výsledky. Svedčia o tom napríklad prvé miesta na SKGA tour I WAGR vo Veľkej Lomnici, SKGA Junior Tour I.WAGR v Hrubej Borši v kategórii U16 alebo víťazstvo počas národných majstrovstiev Sedín Golf Club.

René Bergendi
René Bergendi | zdroj: Niké

„Úspech vidím v tom, že sa golfu naozaj aktívne venujem a napĺňa ma. Samozrejme, že je za tým predovšetkým tréning. Každý neúspech ma posúva ďalej a vždy si z neho vezmem ponaučenie,“ povedal René, ktorý by chcel v golfe napredovať aj mimo Slovenska.

„Chcem študovať na univerzite v zahraničí. Teraz študujem IT odbor na elektrotechnickej škole. Rád by som v tom pokračoval a študoval niekde v Európe, buď v Taliansku alebo v Španielsku. Uvažujem aj o Amerike, kde by som sa mohol vypracovať na profi golfového hráča.“

Podporu chce využiť komplexne

O Fonde pre budúcnosť športu sa René dopočul od rodičov, ktorí projekt uvideli na internete. Myšlienka sa mu veľmi zapáčila a tak sa rozhodol poslať video do Fondu pre budúcnosť športu, aby porotu presvedčil o tom, že je vhodný adept na získanie štedrého grantu. „Podporu by som určite využil na nákup golfovej výstroje. Časť peňazí by šla na zaplatenie trénera, ktorý by ma mal trénovať hneď ako začne sezóna 2021,“ upresnil mladý športovec, ktorý tvrdí, že golf ho za tie roky naučil sústredeniu, precíznosti, trpezlivosti a disciplíne.

„Budem aj naďalej tvrdo pracovať, aby tých úspechov bolo čo najviac a budem veľmi rád, keď ma na tejto ceste bude podporovať aj Fond pre budúcnosť športu,“ dodal. 

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy milujete šport a chcete to niekam dotiahnuť, zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu. Stačí nahrať krátke video, pridať štipku kreativity a humoru, ktorá presvedčí porotu o tom, že práve vy ste najlepší kandidát na získanie grantu. Následne nahrávku prihláste do Fondu na stránke http://www.nikefondsportu.sk. Veľa šťastia!

Fond pre budúcnosť športu - Niké
Fond pre budúcnosť športu - Niké | zdroj: Niké