Main Content

McDavid sa vyrovnal Crosbymu, pripísal si už 500. bod v NHL!

štvrtok, 18. február 2021 07:37 | Autor: TASR

Connor McDavid
Connor McDavid | zdroj: TASR

New York 18. februára (TASR) - Hokejisti Edmontonu zdolali v noci na štvrtok v zámorskej NHL Winnipeg 3:2 a v tabuľke Severnej divízie sa posunuli na tretiu priečku, keď preskočili práve Jets.

Dvomi gólmi sa na triumfe podieľal Leon Draisaitl, po dve asistencie si pripísali Connor McDavid a Ryan Nugent-Hopkins. McDavidova asistencia pri góle Jesseho Puljujärviho v prvej tretine bola jeho jubilejným 500. bodom v NHL. Na túto métu sa dostal vo svojom 369. zápase v základnej časti, čím sa vyrovnal kapitánovi Pittsburghu Sidneymu Crosbymu. Míľnik obaja dosiahli ôsmym najrýchlejším spôsobom v histórii. Najrýchlejšie sa to podarilo legendárnemu Waynovi Gretzkému, ktorý potreboval na 500 bodov iba 234 stretnutí.

V ďalšom zápase Chicago zvíťazilo na ľade Detroitu 2:0. Dosiahlo tretí triumf za sebou a v tabuľke Centrálnej divízie sa posunulo pred obhajcu Tampu Bay na druhé miesto. Hrdinom duelu bol brankár "jastrabov" Kevin Lankinen, fínsky nováčik zlikvidoval všetkých 29 striel súpera a vychytal premiérový shutout v profilige. O góly hostí sa postarali Philipp Kurashev a Alex DeBrincat, ktorý v závere spečatil výhru do prázdnej bránky.

výsledky NHL:

Carolina - Florida 3:4 pp
Toronto - Ottawa 2:1
Detroit - Chicago 0:2
Calgary - Vancouver 1:5
Edmonton - Winnipeg 3:2