Main Content

Zidane o škrtoch v kádri: Nerozumiem tomu, máme strašne veľa zranení

pondelok, 15. február 2021 10:39 | Autor: TASR

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Madrid 15. februára (TASR) - Futbalisti Realu Madrid sa opäť môžu tešiť z ďalšieho víťazstva a tréner Zinedine Zidane ľutovať stratu ďalšieho zraneného hráča. Hráči obhajcu titulu vyhrali v nedeľnom dueli 23. kola španielskej ligy doma nad Valenciou 2:0, no prišli pre svalové zranenie o Daniho Carvajala.

"Biely balet" má po treťom triumfe v najvyššej súťaži za sebou na druhej priečke tabuľky päťbodové manko na Atletico Madrid, ktoré má dva zápasy k dobru. Real rozhodol o svojom víťazstve už v prvom polčase. Najskôr v 12. minúte otvoril skóre Karim Benzema a tri minúty pred prestávkou zvýšil na 2:0 Toni Kroos. Po zmene strán už gól nepadol, presný zásah domáceho Ferlanda Mendyho neuznali arbitri pre ofsajd. Real sa odpútal na rozdiel troch bodov od tretej Barcelony, ktorá má však zápas k dobru.

Carvajal sa vrátil po dlhšom čase, keď pre zranenie nehral od začiatku roka. No už v 28. minúte ho zraneného museli vystriedať. "Ako tréner tomu nerozumiem. Máme strašne veľa zranení. Je to frustrujúce. Keď prídete o hráča, nahnevá vás to. Je mi ľúto Carva, je dôležitý hráč mužstva. Nedokážem si vysvetliť tieto zranenia," citovala Zidana agentúra AP. Carvajal sa tak pridal ku skupine takmer desiatky zranených, medzi ktorými sú aj kapitán Sergio Ramos či útočník Eden Hazard. "Program je nahustený, je to tak ako to je. Nemali sme ani normálnu letnú prípravu. Máme množstvo zranených, je to nepríjemné," dodal Francúz.

Súboj s mestským rivalom o titul zatiaľ necháva Kroosa chladným. "V každom zápase sa snažíme vyhrať, to jediné môžeme teraz robiť. Iné už nemáme v rukách. Streliť gól je fajn, ale najdôležitejší je tímový úspech," citovala Nemca agentúra DPA.

 

jp lg