Main Content

VIDEO: Ďalšia veľká výhra Manchestru City, "Foxes" zdolali Liverpool

nedeľa, 14. február 2021 09:17 | Autor: TASR

Manchester City
Manchester City | zdroj: TASR

Londýn 13. februára (TASR) - Futbalisti Manchestru City dosiahli jedenásty triumf v najvyššej anglickej súťaži za sebou. V sobotnom domácom stretnutí 24. kola zvíťazili nad Tottenhamom Hotspur 3:0.

Dvoma gólmi sa blysol Ilkay Gündogan, ktorý má na konte v tomto ročníku už jedenásť zásahov. City ťahá šnúru štrnástich duelov bez prehry, v lige podľahlo v novembri práve Tottenhamu. Na čele tabuľky Premier League má sedembodový náskok pred Leicestrom City a duel k dobru. Tottenhem nebodoval štvrtýkrát z predchádzajúcich piatich zápasov a v tabuľke figuruje na 8. mieste.

Leicester City uštedril Liverpoolu tretiu prehru za sebou, keď doma uspel 3:1. Hostia pritom viedli od 67. minúty vďaka Mohamedovi Salahovi, ktorý je so sedemnástimi zásahmi najlepší strelec súťaže. O body však prišli vinou katastrofálneho záveru, keď v rozmedzí 79. až 85. minúty inkasovali trikrát, postupne sa presadili James Maddison, Jamie Vardy a Harvey Barnes. "Líšky" sa dostali na priebežné druhé miesto v tabuľke Premier League, obhajca titulu je štvrtý.

Premier League - 24. kolo:

Manchester City - Tottenham Hotspur 3:0 (1:0)
Góly: 50. a 66. Gündogan, 23. Rodri (z 11 m)

Crystal Palace - FC Burnley 0:3 (0:2)
Góly: 5. Gudmundsson, 10. Rodriguez, 47 Lowton

Leicester City - FC Liverpool 3:1 (0:0)
Góly: 79. Maddison, 81. Vardy, 85. Barnes - 67. Salah

Brighton & Hove Albion - Aston Villa 0:0