Main Content

Montreal opäť prehral, okrem Tatara bol v akcii aj Černák

piatok, 12. február 2021 07:47 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

New York 12. februára (TASR) - Hokejisti Tampy Bay prehrali v zápase zámorskej NHL v noci na piatok na ľade Floridy 2:5. V drese Lightning odohral slovenský obranca Erik Černák vyše 17 minút, zapísal si dva mínusové body, dve strely a tri hity.

Domáci Aaron Ekblad a Alex Wennberg zaknihovali bilanciu 1+1 a Panthers zastavili šesťzápasovú víťaznú sériu obhajcovi Stanleyho pohára.

Montreal prehral na domácom ľade s Edmontonom 0:3. Brankár Oilers Mike Smith zlikvidoval 38 striel Canadiens a pri svojom druhom štarte v tejto sezóne dosiahol jubilejný 40. shutout v kariére. Slovenský útočník domácich Tomáš Tatar odohral takmer 15 minút, trikrát vystrelil a zblokoval päť striel hostí.

Dallas prehral na domácom ľade s Carolinou 3:5 a Hurricanes uštedrili súperovi už tretiu prehru v tohtosezónnych vzájomných dueloch. V zostave Stars už figuroval aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral takmer 16 minút, získal jeden plusový bod a raz vystrelil na bránu hostí.

výsledky:

Montreal - Edmonton 0:3, Florida - Tampa Bay 5:2, NY Islanders - Pittsburgh 3:4 pp a sn, Chicago - Columbus 5:6, Nashville - Detroit 3:2, Winnipeg - Ottawa 5:1, Dallas - Carolina 3:5, Los Angeles - San Jose 6:2, Vancouver - Calgary 1:3, Vegas - Anaheim 0:1