Main Content

Kužmová neprekvapila favoritku. S Australian Open sa lúči v prvom kole

pondelok, 8. február 2021 12:36 | Autor: TASR

Viktória Kužmová
Viktória Kužmová | zdroj: TASR

Melbourne 8. februára (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Nasadenej sedmičke Bieloruske Arine Sobolenkovej podľahla za 62 minút hladko 0:6, 4:6. Jej singlovým maximom v Melbourne zostáva 2. kolo z roku 2019.

Sobolenková od úvodu zápasu s Kužmovou potvrdzovala úlohu favoritky. V prvom sete trikrát prelomila podanie slovenskej jednotky a uštedrila jej "kanára". Kužmová sa trápila na servise, vo výmenách priveľa kazila, chýbala jej úderová istota. V druhom dejstve Sobolenková po rýchlom brejku odskočila súperke na 3:0. Kužmová následne znížila na 2:3, no v šiestom geme opäť prišla o podanie a Sobolenková napriek nervozite v koncovke postúpila do 2. kola.

Sobolenková odplatila Slovenke prehru z barážového stretnutia o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie v Minsku z roku 2018 a upravila vzájomnú bilanciu na 2:1. Kužmová sa na Australian Open ešte predstaví vo štvorhre po boku Anny Kalinskej, s ktorou minulý týždeň postúpila až do finále turnaja WTA v Melbourne.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Arina Sobolenková (Biel-7.) - Viktória KUŹMOVÁ (SR) 6:0, 6:4