Main Content

Slovensko bude organizovať MS v hokeji, tvrdí web Watson

pondelok, 1. február 2021 14:35 | Autor: TASR

Štadión Ondreja Nepelu, Bratislava
Štadión Ondreja Nepelu, Bratislava | zdroj: TASR

Riga 1. februára (TASR) - Väčšina členov Rady Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) je presvedčená, že tohtoročné majstrovstvá sveta by sa mali odohrať celé iba v Lotyšsku.

V pondelok to pre agentúru TASS uviedol nemenovaný zdroj z prostredia rozhodovania o dejisku šampionátu. Lotyšský denník "Diena" zase informoval o tom, že predstavitelia federácie sa rozhodujú už len medzi Rigou a Bratislavou, pričom o dánskom Herningu sa už neuvažuje.

"K dnešnému dňu je väčšina členov Rady IIHF naklonená zvoliť si variant usporiadania turnaja v Lotyšsku, pretože tam existuje možnosť zorganizovať celý šampionát v jednej krajine. Avšak, Rada si zajtra vypočuje správu komisie, ktorá navštívila Lotyšsko a ich názor sa môže zmeniť," citovala agentúra TASS nemenovaný zdroj.

Denník "Diena" informoval, že predstavitelia IIHF navštívili v piatok a v sobotu Rigu, aby sa presvedčili, či dokáže Lotyšsko usporiadať celý šampionát samotné. Delegácia navštívila obe možné dejiská Arénu Riga a Olympijské športové centrum a vyhodnotila, či bude možné vytvoriť šampionátovú "bublinu". Predstavitelia IIHF by teraz mali vyhodnotiť možnosť usporiadať MS na Slovensku a potom by malo padnúť konečné rozhodnutie.

S treťou verziou prišiel švajčiarsky portál Watson, podľa ktorého sa majstrovstvá sveta uskutočnia v Rige aj v Bratislave. Portál uviedol, že "Bratislavu ako jedno z dejísk navrhla pracovná skupina IIHF". Podľa tohto zdroja má federácia oznámiť konanie MS v dvoch dejiskách v utorok.

Aj podľa denníka "Diena" by Rada IIHF mohla oznámiť verdikt v utorok. Šampionát sa mal okrem Rigy pôvodne uskutočniť aj v Minsku, Rada IIHF však odobrala Bielorusku spoluorganizátorské práva. Dôvodom boli obavy o bezpečnosť účastníkov vzhľadom na súčasnú politickú a epidemiologickú situáciu v krajine. Minulý utorok Rada IIHF rokovala o troch možných alternatívach v súvislosti s náhradným dejiskom - Minsk by mohla v pozícii spoluorganizátora nahradiť Bratislava, dánsky Herning, alebo by sa celý šampionát uskutočnil v Rige. Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) už minulý týždeň potvrdilo, že s IIHF rokuje. Rada IIHF sa napokon vyjadrila, že potrebuje ešte čas a posunula svoje rozhodnutie na tento týždeň. Šéf IIHF Rene Fasel preferuje konanie MS v jednej krajine, aby sa predišlo zbytočnému cestovaniu, namiesto toho by hráči a členovia všetkých realizačných tímov boli uzavretí v "bubline" na jednom mieste.a je rozšírená o 4. odsek.