Main Content

Korpisalo priviedol Columbus k výhre: Náš najlepší hráč

sobota, 30. január 2021 08:49 | Autor: TASR

Joonas Korpisalo
Joonas Korpisalo | zdroj: TASR

New York 30. januára (TASR) - V jedinom zápase NHL v noci na sobotu zvíťazili hokejisti Columbusu na ľade Chicaga 2:1. Blue Jackets bodovali v siedmom zápase v sérii a poistili si vedenie v Centrálnej divízii, Blackhawks sú po tretej prehre za sebou na šiestej priečke.

Gólom a asistenciou sa na výhre hostí podieľal dánsky útočník Oliver Bjorkstrand. Blue Jackets sa mohli spoľahnúť na svojho brankára Joonasa Korpisala, ktorý predviedol 31 úspešných zákrokov. Prekonal ho iba Dylan Strome, ktorý v polovici stretnutia znížil v presilovke na konečných 1:2. "Cítil som sa dobre. V predošlom zápase som nechytal, takže dnes som mal svieže nohy a čistú myseľ," vyznal sa Korpisalo, ktorého pochválil aj tréner John Tortorella. "Bol náš najlepší hráč. Vyzerali sme unavene, po toľkom cestovaní a množstve odohratých zápasoch nám trochu chýbala iskra, no Korpisalo nás držal nad vodou," povedal Tortorella, ktorý odkoučoval jubilejný 400. zápas na striedačke Columbusu.

Korpisalo uspel v čisto fínskom brankárskom mikrosúboji, za Chicago chytal Kevin Lankinen, ktorý zlikvidoval 25 z 27 striel súpera. "Myslím si, že oba tímy si z hľadiska defenzívy odviedli svoju prácu na jednotku. Aj naša obrana sa zlepšuje, vidím, ako postupne robí progres," vyjadril sa pre nhl.com Lankinen, ktorý pred dvomi rokmi priviedol Fínov k titulu na MS v Bratislave a Košiciach. Oba tímy na seba narazia aj v nedeľu.

NHL - sumár:

CHICAGO BLACKHAWKS - COLUMBUS BLUE JACKETS 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 31. Strome (Kane, Kubalík) – 9. Bjorkstrand (Atkinson, Werenski), 24. Robinson (Bjorkstrand). Brankári: Lankinen - Korpisalo, strely na bránku: 32:27.