Main Content

Skvelý Halák inkasoval iba raz. Boston stúpa, kapitán hviezdou (+VIDEO)

nedeľa, 24. január 2021 05:04 | Autor: Jakub Vaverka

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Boston sa v novom ročníku NHL rozbiehal o niečo pomalšie ako sú priaznivci zvyknutí. Všetko sa však takpovediac vracia do starých koľají. Bruins sa vďaka dvom triumfov s Philadelphiou vyšvihl na druhé miesto východnej divízie. 

Medvede hrali s Letcami dvakrát za sebou. Najprv vyhrali tesne 5:4 po predĺžení, ale dnes nad ránom zdolali Flyers presvedčivo 6:1. Boston má po piatich zápasoch sedem bodov a skóre 15:10, pričom zverenci Brucea Cassidyho začínajú hrať hokej, na aký sme u nich boli zvyknutí v minulom ročníku.

Na potešenie slovenských fanúšikov, bol pri presvedčivom triumfe aj náš brankár Jaroslav Halák. Bratislavský rodák dostal prednosť pred Tukkom Ruskom. Letelo na neho sedemnásť striel, pričom inkasoval iba v jednom jedinom prípade, keď ho prekonal Kevin Hayes po prihrávke Jakuba Voráčka. 

Halák v tomto ročníku nastúpil zatiaľ na dva zápasy, v ktorých má priemer 1,44 inkasovaného gólu na jedno stretnutie, čo predstavuje úspešnosť 93,75 percenta. Opäť sa ukazuje, že 35-ročný gólman je pre Bruins veľkou istotou v bránkovisku. 

Hviezdou zápasu sa stal kapitán Bostonu Bruins, nástupca nášho Zdena Cháru, Patrice Bergeron. Proti Letcom si pripísal tri kanadské body za dva presné zásahy a jednu asistenciu.