Main Content

Arsenal neobháji FA Cup, vypadol so Southamptonom

sobota, 23. január 2021 18:22 | Autor: TASR

Futbalisti Arsenal FC
Futbalisti Arsenal FC | zdroj: TASR

Londýn 23. januára (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn vypadli v 4. kole Pohára FA, keď v sobotu prehrali na pôde Southamptonu 0:1 vlastným gólom obrancu Gabriela z 24. minúty. "Kanonieri" tak neobhája vlaňajšie víťazstvo v najstaršej klubovej súťaži na svete.

Tréner Mikel Arteta spravil sedem zmien oproti pondelňajšej výhre nad Newcastlom 3:0, naopak Ralph Hasenhüttl postavil silný tím, do ktorého sa vrátil po zranení a pozitívnom teste na koronavírus Danny Ings. V základnej zostave domácich nechýbal ani niekdajší hráč Arsenalu Theo Walcott.

V prvom polčase boli nebezpečnejší domáci, ktorí mohli ísť do vedenia v 14. minúte, no peknú sólovú akciu Che Adamsa zastavil pohotovým zákrokom brankár Bernd Leno. O desať minút neskôr poslal Kyle Walker-Peters z pravej strany prudký center do malého vápna a Gabriel si nešťastne tečoval loptu do siete. Pre Arsenal to bol prvý inkasovaný gól od 26. decembra, keď zdolali Chelsea 3:1. "Kanonieri" sa v druhom polčase snažili o vyrovnanie, no nedokázal so vypracovať vyložené šance. Jedinú mal Eddie Nketiah, ktorého pokus vyrazil nohou Fraser Forster.

Southampton, ktorý vyhral prvýkrát nad Arsenalom v Pohári FA, sa v ďalšom kole stretne s Wolverhamptonom Wanderers.

Do osemfinále postúpili ďalší traja zástupcovia Premier League. West Ham United zdolal doma treťoligový Doncaster vysoko 4:0, Sheffield United zvíťazil nad Plymouthom 2:1 a Brighton si poradil s Blackpoolom 2:1. V tíme treťoligistu sedel na lavičke náhradníkov slovenský brankár Alex Fojtíček.