Main Content

Koeman zúril na hráčov Barcelony. Nechápe nepremenené penalty

piatok, 22. január 2021 11:10 | Autor: TASR

Ronald Koeman
Ronald Koeman | zdroj: TASR

Madrid 22. januára (TASR) - Tréner futbalistov FC Barcelona Ronald Koeman mal po postupe do osemfinále Španielskeho pohára od spokojnosti ďaleko. Jeho tím síce vyhral na pôde treťoligistu UE Cornella 2:0, ale až po predĺžení, pričom v riadnom hracom čase nepremenil dve penalty. Svoje pokusy nevyužili Miralem Pjanič ani Ousmane Dembele.

"Nechápem to, pretože máme v tíme dostatok futbalistov, ktorí by mali vedieť dávať góly zo značky pokutového kopu. Možno dostali strach, neviem si to vysvetliť. Hráčom Barcelony by sa takéto veci jednoducho stávať nemali. Ak by sme premenili aspoň jednu jedenástku, upokojilo by nás to," uviedol Koeman pre akreditované médiá.

Barcelona sa ujala vedenia až v 92. minúte, keď sa presadil Dembele. Triumf favorita spečatil v závere dánsky útočník Martin Bratthwaite. Katalánci si tak aspoň čiastočne napravili chuť po neúspešnom finále o španielsky Superpohár, v ktorom prehrali s Athleticom Bilbao 2:3 po predĺžení a navyše prišli o Lionela Messiho. Argentínčan videl červenú kartu za úder otvorenou dlaňou do zadnej časti hlavy Asiera Villalibru a dostal dvojzápasový dištanc.

"Leo nám veľmi chýbal. Je to rozdielový hráč a okrem neho nemáme v tíme futbalistu, ktorý dokáže pravidelne premieňať penalty. Musíme na tréningoch na tomto popracovať a zlepšiť sa," dodal holandský kormidelník.