Main Content

Gáborova križovatka (komentár)

piatok, 29. január 2021 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Gábor Boráros
Gábor Boráros | zdroj: TASR

Gábor Boráros je jedným z najpopulárnejších slovenských MMA fighterov. Všetci veľmi dobre vieme, že zmiešané bojové umenia nie sú iba športové odvetvie, ale taktiež biznis, preto sa ani na Gábora nemôžeme pozerať iba ako na profesionálneho športovca, ale taktiež na marketingovú postavu, ktorá prináša pozornosť. 

Promotér Oktagonu Ondřej Novotný v pravidelnej relácii MMA LETEM SVĚTEM odpovedal na otázku jedného z divákov, ktorý sa pýtal či Gábor v prípade prehry s Matúšom Juráčkom môže v Oktagone skončiť. Novotný povedal, že Boráros je v pozícii, že môže v Oktagone zápasiť takpovediac dokedy bude chcieť. Aby ste to chápali, netreba to brať ako protekciu, treba si totiž uvedomiť, ako dlho The Beast v Oktagone je.

Áno, prakticky od samotného začiatku. Je víťazom prvej série Výzvy, pričom to bol práve on, kto po marketingovej stránke organizácii vo veľkej miere pomohol. V časoch, kedy MMA na Slovensku a v Českej republike nemalo ani zďaleka takú silu ako teraz. Preto gesto promotérov môžeme v tomto prípade brať ako prejav lojality a je to úplne pochopiteľné. 

Samozrejme, čo sa športovej stránky týka, Gábor skrátka musí vyhrať, inak jeho MMA kariéra dostane ďalšiu veľkú ranu a to určite nechce. Matúš Juráček ale nie je jednoduchý súper a bude sa snažiť využiť Borárosove slabiny, plus možno aj aktuálnu situáciu, v ktorej sa nachádza. Tento zápas bude na podujatí Oktagon 21, ktoré je na programe už 30.januára 2021 v Brne, medzi najsledovanejšími. 

Gábor je totiž na križovatke. Ak vyhrá, môže sa postupnými krokmi začať vracať k welterovej špičke československého MMA. Ak prehrá, bude pod ešte väčším tlakom ako doteraz a ktovie, ako sa mu ho podarí ustáť. Tak či onak, jeho výkon na Oktagone 21 si pozrie každý. Pretože je to Gábor a Gábor láka. Pričom, tento slovenský fighter je krásnym dôkazom toho, že keď je bojovník zaujímavý a vie urobiť šou, verejnosť mu dokáže odpustiť aj slabšie výsledky.