Main Content

Kto bude stáť v ceste Terminátorovi: Ďatelinka, Végh, Pešta či Krištofič? (komentár)

streda, 27. január 2021 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Karlos Vémola
Karlos Vémola | zdroj: TASR

Karlos Vémola je šampión Oktagonu. V roku 2021 nechce uberať nohu z plynu, práve naopak. Chce svoju pozíciu v československom MMA ešte väčšmi prehĺbiť. Pozreli sme sa na to, kto bude jeho najviac pravdepodobne jeho najbližším súperom.

Komentár Jakuba Vaverku

Karlos Vémola v predposledný deň minulého kalendárneho roka porazil francúzskeho fightera Alexa Lohorého a získal titul v organizácii Oktagon MMA do 84 kilogramov. Terminátor má konečne opasok a pokračuje ďalej. V roku 2021 by ho chcel obhájiť, chcel by sa pokúsiť o odvetu s Attilom Véghom a v neposlednom rade zabojovať o pozíciu dvojitého šampióna tým, že by získal aj opasok v kategórii do 93 kilogramov.

Vémola jasne povedal, že nepôjde do zápasu s Viktorom Peštom. Teda, pôjde, ale jeho krajan si to musí zaslúžiť. Preto je nepravdepodobné, že v dohľadnej dobe uvidíme súboj Vémola vs Pešta, i keď Viktor by rád išiel práve v kategórii do 93 kilogramov. K tejto bitke dosť reálne v roku 2021 dôjde, ale zatiaľ si na ňu budeme musieť podľa všetkého počkať.

Karlos Vémola
Karlos Vémola | zdroj: Okragon Instagram

Potom je tu Attila. Végha chce Vémola vyzvať odkedy s ním prehral, ale ako povedal samotný slovenský fighter, momentálne nie je dôvod, prečo by mal s Terminátorom vliesť do klietky. Je to vec motivácie, vec ponuky, financií a divákov. Takže, v najbližších mesiacoch, ak sa nič prevratné nezmení, tak odvetu storočia neuvidíme.

Preto je v tejto sekunde najviac reálne, že najbližším súperom Karlosa Vémolu bude Milan Ďatelinka. Mr.Comeback má výbornú bilanciu, má meno a má aj formu, pričom súboj o titul v 84ke si skrátka zaslúži. Na druhej strane, je tu Samuel Krištofič, ktorý by taktiež chcel opasok v strednej váhe, pričom po marketingovej stránke by urobil s Vémolom sledovanejší zápas ako Ďatelinka.

Nič to ale nemení na tom, že prvou obhajobou Karlosa v 84ke bude zrejme Milan Ďatelinka. Ak by sme sa mali zahrať na veštcov, tak si zaprognózujeme, že Vémola nastúpi proti Ďatelinkovi, potom proti Krištofičovi a zároveň bude čakať ako sa situácia vyvinie ohľadom Végha a Peštu. Tak či onak, máme sa na čo tešiť.