Main Content

VIDEO: Boj o prvé miesto bez gólov, City s piatou výhrou v rade

pondelok, 18. január 2021 05:15 | Autor: TASR

Manchester City
Manchester City | zdroj: TASR

Londýn 17. januára (TASR) - Súboj kandidátov na titul v anglickej futbalovej Premier League medzi FC Liverpool a Manchestrom United sa skončil bezgólovou remízou. United sú po 18. kole na čele tabuľky o dva body pred Leicestrom. Liverpool je tretí so stratou troch bodov na lídra.

Bližšie ku gólu boli v nedeľňajšom zápase hostia z Manchestru. Lenže brankár obhajcu titulu Alisson si v záverečnej štvrťhodine pripísal dva dôležité zákroky. Najprv v 75. minúte vychytal Bruna Fernadesa, ktorý strieľal spoza malého vápna a potom sa zaskvel aj zoči-voči Paulovi Pogbovi v 83. minúte.

Hráči Manchestru City zvíťazili v piatom stretnutí za sebou, keď si poradilo s Crystal Palace 4:0. Dva góly strelil stopér John Stones, prvý hlavičkou po centri Kevina De Bruyneho a druhý po rohovom kope. O ďalšie dva zásahy sa postarali Ilkay Gündogan a Raheem Sterling umiestnenými strelami do rohu brány.

Futbalisti Tottenhamu Hotspur nemali komplikácie s posledným tímom Premier League a zvíťazili 3:1 na jeho ihrisku. Domáci tak nenadviazali na prvú výhru sezóny z predchádzajúceho zápasu s Newcastlom a okupujú dno tabuľky s piatimi bodmi.

Premier League - 19. kolo:

Manchester City - Crystal Palace 4:0 (1:0)
Góly: 26. a 68. Stones, 56. Gündogan, 88. Sterling

FC Liverpool - Manchester United 0:0

Sheffield United - Tottenham Hotspur 1:3 (0:2)
Góly: 59. McGoldrick - 5. Aurier, 40. Kane, 62. Ndombele