Main Content

VIDEO: Sklamanie Vlhovej! Najhorší výsledok sezóny v obrovskom slalome!

nedeľa, 17. január 2021 13:27 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Kranjska Gora 17. januára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v nedeľnom obrovskom slalome Svetového pohára desiatu priečku.

V Kranjskej Gore zaostala o 2,41 sekundy za víťaznou Taliankou Martou Bassinovou, ktorá si zopakovala triumf zo soboty. Druhá skončila Švajčiarka Michelle Gisinová (+0,66 s) a tretia bola domáca Slovinka Meta Hrovatová (+0,73 s).

VIDEO: Druhá jazda Petry Vlhovej v nedeľňajšom obrovskom slalome

Dvadsaťštyriročná Bassinová dosiahla piate víťazstvo na podujatiach SP, všetky má na konte v tejto disciplíne. V tejto sezóne sa radovala už štvrtýkrát zo štyroch súťaží, keď uspela aj na úvod zimy v Söldene, v prvom z dvoch "obrákov" v Courcheveli a tento víkend ovládla 57. ročník Zlatej líšky. "Je to nesmierne emotívne, nemôžem uveriť, čo sa mi podarilo. Lyžovala som neuveriteľne, nič viac sa k tomu nedá povedať," povedala Talianka vo vysielaní Eurosportu. So ziskom 400 bodov je líderka hodnotenia disciplíny, na čele celkového poradia prestížneho seriálu zostala Vlhová.

Rovnako ako v sobotu sa v náhradnom slovinskom dejisku išlo na zľadovatenej trati, rozdielom však bolo, že na lyžiarky čakal na strmej zjazdovke Podkoren omnoho zatvorenejší obrovský slalom. Vlhová so štartovým číslom 3 vo vrchnej veľmi točivej pasáži meškala do jedného z oblúkov, ani nižšie sa nedokázala zrovnať do ideálneho rytmu a jej manko narastalo až do cieľa. Po prvom kole zaostávala o 1,43 sekundy za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Priebežne druhá bola sobotná víťazka Bassinová (+0,30 s), tretia pozícia patrila Gisinovej (+0,44 s).

Shiffrinová išla bez porovnávacích medzičasov a technickú trať zvládla najhladšie z celého štartového poľa. Bassinová vyhrala v tejto sezóne všetky "obráky", ktoré dokončila, aj keď v prvom kole v porovnaní so Shiffrinovou nasadzovala do oblúkov o čosi neskôr a nebola vo vedení. Za prvou trojicou už boli výrazné odstupy, pod sekundu sa zmestili ešte Hrovatová (+0,86 s) a Francúzka Tessa Worleyová (+0,96 s). Až za Vlhovou z elitnej žrebovanej sedmičky skončili Alice Robinsonová z Nového Zélandu (+1,53 s) aj Talianka Federica Brignoneová (+1,93 s), ktorá napokon preteky nedokončila.

Vlhová sa v druhom kole snažila o agresívnejšie poňatie, v niektorých oblúkoch však "brzdila" a na druhom medzičase sa už pohybovala v červených číslach. Po dojazde sa zaradila na tretiu priečku a vo výsledkovej listine klesla na záver elitnej desiatky. Gisinová si polepšila na druhé miesto a výraznejšie stiahla náskok slovenskej reprezentantky v celkovom poradí SP, v ktorom ako najbližšia prenasledovateľka zaostáva už iba o 60 bodov.

Bassinová opäť predviedla dynamickú a bezchybnú jazdu a slávila ďalšie suverénne víťazstvo, v sobotu triumfovala dokonca o 80 stotín sekundy. Shiffrinová išla od začiatku príliš opatrne, robila širšie oblúky a po pätnástom čase druhého kola spadla na šieste miesto, ktoré obsadila aj deň predtým.