Main Content

Vlhová chce dnes skončiť na stupňoch víťazov. Sobota ju veľmi mrzí

nedeľa, 17. január 2021 08:36 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Kranjska Gora 16. januára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová si po štyroch dňoch zopakovala štvrté miesto na podujatí Svetového pohára. Po utorkovom nočnom slalome vo Flachau skončila tesne pod stupňami aj v sobotňajšom obrovskom slalome v Kranjskej Gore. Toto umiestnenie ju mrzí, v nedeľňajších pretekoch sa chce dostať vyššie.

Vlhová bola po prvom kole tretia, no napokon zaostala za víťaznou Taliankou Martou Bassinovou o 1,58 sekundy a nezmestila sa medzi najlepšiu trojicu. "Som nešťastná, pretože som bola po prvom kole tretia a chcela som zo seba vydať maximum. Chcela som si aspoň udržať pódiové umiestnenie, prípadne sa zlepšiť, ale pohoršila som si o jednu priečku. Mrzí ma to, ale bohužiaľ, robila som veľa chýb a v cieli sa to ukázalo. Mám však ďalšie body a zajtra je nový deň a nové preteky. Budem sa snažiť skončiť lepšie," povedala 25-ročná lyžiarka pre TASR.

V slovinskom stredisku panovalo veľmi chladné počasie, v čase pretekov ukazoval teplomer mínus sedem stupňov Celzia. Vlhová po prvom kole uviedla, že trať je veľmi zľadovatená. Rovnaké podmienky sa dajú očakávať aj v nedeľňajších pretekoch (9.15/12.15 h), no slovenská reprezentantka vie, kde by mohla zabrať: "Dá sa zlepšiť, najmä sa dá ísť lepšie technicky. Ja som technicky dobre nešla. Toto keď vylepším, viem zajazdiť lepšie. Ale budem bojovať sama so sebou. Dám do toho všetko a uvidíme, čo to dá."

Jazdu slovenskej lyžiarky si naživo pod traťou vychutnal aj jediný slovenský fanúšik. Za bezpečnostnými zábranami bol spolu s hŕstkou domácich priaznivcov a pri Vlhovej jazde mával slovenskou vlajkou. Jemu i ostatným fanúšikom slovenská lyžiarka odkázala, že sa v nedeľu pokúsi vystúpiť na pódium: "Na pódiu chcem byť v každých pretekoch, ale nie je to jednoduché. A čo sa týka fanúšikov, áno, chýbajú, ale ja som šťastná, že môžeme aspoň pretekať a robiť to, čo nás baví. Fanúšikom odkazujem, nech mi naďalej držia palce a uvidíme po sezóne, čo sa podarí."

V Slovinsku sa rovnako ako vlani pre nedostatok snehu nesúťažilo v Maribore, ale v Kranjskej Gore na zjazdovke Podkoren, kde sa bežne konajú preteky mužov. "Ja som to vôbec neriešila túto zmenu, bolo mi to jedno. Preteky sú rovnaké," poznamenala v tejto súvislosti Vlhová.