Main Content

Pochettino s prvou trofejou: "Je špeciálna a dúfam v ďalšie"

štvrtok, 14. január 2021 12:19 | Autor: TASR

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Lens 14. januára (TASR) - Úspešný návrat do zostavy futbalistov Paríža St. Germain zaznamenal v stredu brazílsky útočník Neymar. Víťazným gólom z penalty zariadil rekordný desiaty triumf vo francúzskom Superpohári, keď úradujúci ligový šampión vyhral v Lens nad rivalom Olympique Marseille 2:1. Kouč Mauricio Pochettino sa tak krátko po príchode na lavičku PSG dočkal prvej trénerskej trofeje s tímom a aj v kariére.

Parížanov k víťazstvu nasmeroval Mauro Icardi, ktorý po centri Angela Di Mariu v 39. minúte na dvakrát dostal loptu do siete súpera. Do zostavy PSG sa po mesačnej absencii pre zranenie členka vrátil Neymar, do hry naskočil za Di Mariu v 65. minúte a päť minút pred koncom zvýšil z penalty na 2:0. Hráči Marseille v závere už iba korigovali skóre zásluhou Dimitriho Payeta. Paríž vyhral uplynulých osem zápasov o francúzsky Superpohár.

Štyridsaťosemročný Pochettino získal vôbec prvú trénerskú trofej. Potreboval na to za 12 rokov viac ako 500 duelov, pričom blízko k jej zisku bol najmä s Tottenhamom, no prehral s ním vo finále anglického Ligového pohára 2005, resp. vo finále Ligy majstrov 2019. "Dúfam, že tu vyhrám ešte viac titulov, prvá trofej ale samozrejme bude vždy špeciálna. Zaslúžili sme si toto víťazstvo, pretože sme odohrali výborný zápas," citovala argentínskeho kouča agentúra AFP.

"Odohrali sme dobrý súboj napriek prehre. Žiaľ, inkasovali sme z penalty a to rozhodlo," vyjadril sa stredopoliar OM Florian Thauvin, ktorý nacentroval na gól Payetovi.

Duel o "Champions Trophy" hrá úradujúci majster s úradujúcim víťazom Francúzskeho pohára. Keďže PSG v uplynulej sezóne poznačenej pandémiou koronavírusu získal oba, Marseille vybrali ako jeho súpera z pozície vicemajstra nedohraného minulého ročníka.