Main Content

Sestry Fialkové prerušili sezónu!

pondelok, 11. január 2021 16:10 | Autor: TASR

Ivona Fialková
Ivona Fialková | zdroj: TASR

Bratislava 11. januára (TASR) - Slovenské biatlonistky Paulína a Ivona Fialkové prerušili sezónu. Dôvodom sú pretrvávajúce zdravotné problémy spôsobené prekonaním ochorenia Covid-19.

Obe sestry vynechali úvodné dve kolá Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti, kam ani nevycestovali, keďže sa počas prípravy vo Švédsku objavil v ich tíme pozitívny test na koronavírus. Doteraz nebolo známe, kto sa nakazil, no ako sestry Fialkové prezradili v pondelok na sociálnej sieti, obe si prešli ochorením Covid-19 a práve to môže byť za ich slabšími výkonmi v tejto sezóne. Fialkové sa cez uplynulý víkend predstavili na pretekoch 5. kola SP v Oberhofe, kde Ivona v šprinte získala pre slovenské farby prvé body do hodnotenia seriálu v tejto sezóne.

"Drahí priatelia a športoví fanúšikovia, moje zdravotné problémy spôsobené novembrovým Covid-om stále pretrvávajú. Je potrebné absolvovať dodatočné vyšetrenia, a preto sa na ďalšom kole Svetového pohára v Oberhofe nezúčastním. Zdravie je teraz na prvom mieste," napísala Paulína Fialková na facebooku. Rovnaké posolstvo odkázala fanúšikom aj jej sestra Ivona: "Chcela by som vám oznámiť, že zdravotné problémy spojené s novembrovým prekonaním covidu stále pretrvávajú a sú momentálne nezlučiteľné s vrcholovým športom. Rozhodli sme sa absolvovať podrobnejšie vyšetrenia a preto dnes cestujeme domov na Slovensko. Budem vás informovať o ďalšom postupe po konzultácii s odborníkmi."

Počas 6. kola SP v Oberhofe tak zostali v ženskom tíme len Veronika Machyniaková s Anetou Smerčiakovou. Ako informuje portál slovenskybiatlon.sk, reprezentačný tréner Lukáš Daubner povolal do dejiska SP Henrietu Horvátovú a Júliu Machyniakovú. Obe sa predstavili už na pretekoch v Kontiolahti pri prvej absencii Fialkových. Tím bude viesť Anna Murínová, ktorá so sestrami Fialkovými domov necestovala.