Main Content

Tatar sa môže tešiť na domácu arénu. Kanadské kluby dostali zelenú

piatok, 8. január 2021 10:35 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Montreal 8. januára (TASR) - Kluby Ottawa Senators a Toronto Maple Leafs budú môcť hrať zápasy vo svojich domovských arénach. Ministerska športu Ontária Lisa MacLeodová potvrdila, že sa na pôde provincie budú môcť počas nadchádzajúcej sezóny konať stretnutia zámorskej hokejovej NHL.

Provincia Ontário vydala toto rozhodnutie po preskúmaní bezpečnostných a zdravotných protokolov, ktoré budú kluby uplatňovať. Prechádzali mu intenzívne rozhovory s miestnymi úradmi a zdravotníkmi.

Zelenú dostali aj Canadiens, ktorý budú môcť hrať svoje domáce zápasy v Bell Centre v Montreale. Vedenie provincie Quebec im dalo súhlas napriek rastúcemu počtu koronavírusových prípadov. Provincia vstupuje do tvrdého lockdownu trvajúceho minimálne do 8. februára, premiér Francois Lagault však miestnych hokejových fanúšikov ubezpečil, že "Habs" budú mať výnimku a sezónu im to neohrozí. Samozrejme, zápasy sa budú konať bez prítomnosti divákov, pričom hráči, tréneri a funkcionári budú denne testovaní na koronavírus, informovala agentúra AP.

Súhlas hrať vo svojich halách tak dostali už všetky kanadské kluby s výnimkou Winnipegu Jets, ktorý sídli v provincii Manitoba. Jej predstavitelia už ústne vyjadrili podporu myšlienke hrania NHL v provincii, ale oficiálne ešte o ničom nerozhodli.