Main Content

Studenič opúšťa Slovan. Klub mu praje, aby sa presadil v NHL

piatok, 8. január 2021 10:35 | Autor: TASR

Marián Studenič
Marián Studenič | zdroj: TASR

Bratislava 8. januára (TASR) - Slovenský hokejista Marián Studenič ukončil svoje pôsobenie v Slovane Bratislava. Klub NHL New Jersey Devils, s ktorým má 22-ročný útočník platnú zmluvu, si ho s okamžitou platnosťou stiahol z hosťovania.

Vednie Slovana o tom informovalo na sociálnych sieťach.

"Dnes sa musíme definitívne rozlúčiť s Mariánom Studeničom. Klub New Jersey Devils, v ktorom má ešte na túto sezónu platný kontrakt, si ho s okamžitou platnosťou stiahol z hosťovania," uviedol bratislavský klub.

Slovenský reprezentant a účastník MS 2019 nastúpil za Slovan vo všetkých doterajších 25 zápasoch Tipos extraligy 2020/2021, v ktorých nazbieral 15 bodov (6+9) a 12 plusiek. "Ďakujeme mu za jeho služby a vo zvyšku sezóny, ktorá môže byť z hľadiska jeho ambícií presadiť sa v NHL kľúčovou, želáme len to najlepšie," napísal Slovan na Facebooku.

Studenič nefiguroval na prvotnej súpiske New Jersey pred štartom predsezónneho prípravného kempu. S Devils má podpísanú dvojcestnú zmluvu. V zámorí odohral dve sezóny v juniorskej OHL a dve sezóny vo farmárskej AHL v drese Binghamton Devils, na svoj premiérový štart v profilige stále čaká.