Main Content

Wow, Zdeno Chára bude hrať za Washington! (komentár)

štvrtok, 31. december 2020 11:08 | Autor: Jakub Vaverka

Zdeno Chára
Zdeno Chára | zdroj: TASR

Dlho sa špekulovalo o tom, kde bude hrať Zdeno Chára v ročníku 2020/2021. Už je to známe, slovenský obranca odchádza z Bostonu do Washingtonu. A to sú naozaj veľké hokejové správy. Big Z mení dres po vyše dekáde.

Komentár Jakuba Vaverku 

Konkrétne po 14 rokoch. Zdeno Chára sa stal v drese Bostonu Bruins jedným z najlepších obrancov hokejového sveta, v jednej sezóne dokonca získal Norris Trophy pre TOP beka NHL, pričom najsvetlejším momentom ostáva rok 2011 a zisk Stanley Cupu. Chára bol kapitánom Bostonu, lídrom, motivátorom a v neposlednom rade veľkým vzorom pre svojich spoluhráčov a svoje okolie.

Vek ale nezastaví nik. Zdeno má 43 rokov a Bruins sa rozhodli ísť cestou omladenia kádra. Jednoducho, aj keď to môže znieť kruto, slovenský obranca už nezapadal do budúcich plánov klubu, v ktorom sa stal legendou. Silneli hlasy, že odíde niekam inam, pričom sa spomínalo hlavne kanadské Toronto. 

Maple Leafs ale po Big Z nakoniec nesiahli, pričom Chára bol blízko Montrealu Canadiens, ale informácie zo zámoria tvrdia, že Slovák nechcel do Kanady odísť kvôli pandemickej situácii. Vraj aj jeho rodina v tomto ročníku ostane v Bostone, kde aj doteraz žila. Zdeno sa dohodol na zmluve s Washingtonom Capitals.

A to je veľké. Chára v jednom tíme s nemenej legendárnym Alexom Ovečkinom. Chára v tíme s krajanom Rišom Pánikom či Chára ako mentor mladého slovenského obranca Martina Féherváryho. Zdeno môže byť potrebnou skúsenosťou pre defenzívu Caps. Môže to byť zaujímavé po športovej aj marketingovej stránke.

A ak bude slúžiť zdravie a výkonnosť bude na NHL úrovni, čo nastane v lete? Do ligy príde Seattle Kraken a skúsený líder v podobe Big Z by sa nováčikom určite hodil. To je ale hudba budúcnosti. Teraz treba naplno precítiť, že Chára ostáva v NHL a uvidíme ho v drese Washingtonu Capitals.

V roku 2020 je naozaj možné úplne všetko