Main Content

Twitter: Bondra ponúka Chárovi pomocnú ruku: Moja izba je voľná!

štvrtok, 31. december 2020 07:47 | Autor: TASR

Peter Bondra, Zdeno Chára, Twitter
Peter Bondra, Zdeno Chára, Twitter | zdroj: Twitter, Instagram

Washington 31. decembra (TASR) - Z príchodu Zdena Cháru do Washingtonu sa potešil aj bývalý slovenský hokejový útočník Peter Bondra, ktorý v drese Capitals strávil takmer štrnásť sezón. Niekdajší elitný kanonier NHL privítal svojho krajana odkazom cez sociálnu sieť.

"Big Zee vitaj v D.C.! Moja hosťovská spálňa je voľná," napísal Bondra na twitteri. Chára po 14 rokoch opúšťa Boston Bruins, s Capitals sa dohodol na ročnej zmluve. V novom pôsobisku zarobí 795-tisíc dolárov.

Capitals krátko pred Vianocami oznámili, že uzavreli skúšobný kontrakt s brankárom Craigom Andersonom, ktorý sa mal v prípravnom kempe stať najstarším hráčom tímu. Po strede to však neplatí, pretože štafetu preberie 43-ročný Chára, ktorý je žijúcou legendou NHL a v drese Capitals si odkrúti už 23. sezónu v profilige.

Chára je jedným z piatich obrancov histórie NHL, ktorý si vo veku 42 rokov a viac obliekol dres NHL. Pred ním to dokázali Doug Harvey, Allan Stanley, Tim Horton a Chris Chelios, všetci sú v Sieni slávy. V profilige odohral "Big Z" 1553 zápasov, len päť obrancov v histórii ich má na konte viac - Chris Chelios (1651), Scott Stevens (1635), Larry Murphy (1615), Raymond Bourque (1612) a Nicklas Lidström (1564).

V novom formáte NHL sa s bývalými spoluhráčmi z Bostonu v základnej časti až osemkrát, pretože Capitals aj Bruins sú spoločne vo Východnej divízii. Prvý vzájomný duel odohrajú 30. januára vo Washingtone, v Bostone sa Chára predstaví prvýkrát 3. marca.