Main Content

Hlasy po zápase Slovensko - Nemecko: Musíme mať hlavy hore!

utorok, 29. december 2020 10:01 | Autor: TASR

Slovensko - Nemecko
Slovensko - Nemecko | zdroj: TASR

Edmonton 29. decembra (TASR) - Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali v treťom zápase na MSJ v Edmontone s Nemeckom 3:4 po predĺžení, no vďaka zisku bodu si spečatili svoj postup do štvrťfinále. Prinášame vám ohlasy po zápase.

hlasy po zápase:

Michal Mrázik, strelec dvoch gólov SR: "Ak mám byť úprimný, chceli sme tri body, takže som trochu sklamaný. Mali sme hrať viac ako tím. Keď hráme proti očividnejšie lepšiemu súperovi, tak je to pre nás motivácia naviac. Proti Kanade sme boli lepšie namotivovaní, tento zápas sme nezvládli hlavne v hlavách. Mali sme ísť do toho už od úvodu ráznejšie. Snažil som sa tímu pomôcť, ako som vedel, očakáva sa odo mňa, že mužstvo potiahnem. Teraz sa musíme skoncentrovať na ďalší zápas s Fínskom."

Samuel Kňažko, kapitán SR: "Po zápase s Kanadou nám stúplo sebavedomie, ale nedokázali sme to preniesť dnes na ľad. Chceli sme zvíťaziť, čo sa nám nepodarilo. Stützle ukázal, že má kvalitu, veď bol trojka draftu. Bránili sme ho však ako každého iného hráča na turnaji. Čo sa týka môjho zdravotného stavu, ešte sa na to zranenie pozrie doktor. Uvidíme, či ma bude zajtra bolieť, verím, že budem v pohode a na ďalší zápas nastúpim. Proti Fínom musíme hrať lepšie v obrane a vyvarovať sa vylúčení, lebo majú dobrú presilovku. Musíme lepšie korčuľovať a snažiť sa ten zápas vyhrať."

Róbert Petrovický, tréner SR: "Svedomito sme sa na tento zápas pripravovali, chceli sme udržať nastolený trend, no ako sa stretnutie začalo, veci sa nevyvíjali našim smerom. Boli sme takí rozlietanejší. Tvrdo sme bojovali, tempo však rušili časté vylúčenia, hra bola rozkúskovaná, uberalo to energiu. Oslabenia nás stáli veľa síl, najmä po tom, čo sme hrali zápas aj deň predtým. Chalani sa snažili, tvrdo pracovali. Prehra v predĺžení gólom v oslabení je ťažká, sme sklamaní, no musíme mať hlavy hore. Zajtra je nový deň, oddýchneme si a pripravíme sa na ďalší zápas."

tabuľka A-skupiny:

1. Kanada 2 2 0 0 0 19:3 6*

2. Fínsko 2 2 0 0 0 9:4 6*

3. SLOVENSKO 3 1 0 1 1 5:7 4*

4. Nemecko 3 0 1 0 2 9:24 2

-------------------------------------

5. Švajčiarsko 2 0 0 0 2 1:5 0

*-istý postup