Main Content

VIDEO: Premier League pokračovala v "remízovom režime" aj v pondelok

utorok, 29. december 2020 05:13 | Autor: TASR

Futbalisti Chelsea FC
Futbalisti Chelsea FC | zdroj: TASR

Londýn 28. decembra (TASR) – V zápase 16. kola najvyššej anglickej futbalovej ligy remizoval Leicester City v londýnskom Selhurst Parku s Crystal Palace 1:1.

Domáci, ktorí sa vďaka deľbe bodov posunuli na trinástu priečku, nastúpili aktívne do druhého polčasu. V 58. minúte sa dostal do brejku srbský stredopoliar Luka Milivojevič. Center Androsa Townsenda našiel pri zadnej žrdi Wilfrieda Zahu a ten nedal brankárovi Kasperovi Schmeichelovi žiadnu šancu. Sedem minút pred koncom však udreli hostia. Harvey Barnes si poradil s brániacimi hráčmi súpera a strelou spoza šestnástky vyrovnal na 1:1.

Po remíze vymenil Leicester na druhej priečke tabuľky Everton. Na Liverpool strácajú "líšky" tri body, no líder má o zápas menej.

Aj druhý pondelkový duel medzi Chelsea a Aston Villou sa skončil remízou 1:1. Skóre otvorili ešte v prvom polčase zverenci trénera Franka Lamparda, keď hlavou k bližšej žrdi presne namieril francúzsky útočník Olivier Giroud. Päť minút po prestávke vyrovnal prudkou strelou osamotený Anwar El Ghazi. Domáci sa po remíze presunuli na šieste miesto, hostia figurujú v tabuľke o priečku vyššie.

sumáre:

Crystal Palace – Leicester City 1:1 (0:0)
Góly: 58. Zaha – 83. Barnes

Chelsea Londýn – FC Aston Villa 1:1 (1:0)
Góly: 34. Giroud – 50. El Ghazi